Ana Sayfa Yunanistan Haber Büyükelçi Özügergin’i Dışişleri Bakanlığı’na Çağırdı

Büyükelçi Özügergin’i Dışişleri Bakanlığı’na Çağırdı

4
0

Yunan Dışişleri, Libya’yla imzalanan mutabakat nedeniyle Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Özügergin’i Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalanması nedeniyle Türkiye’nin Atina Büyükelçisini bakanlığa çağırdı.

Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan’ın, ABD ve Avrupa Birliği’ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz’i tek taraflı olarak ‘paylaşma’ çalışmalarına, Türkiye’den karşı atak gelmiş ve Türkiye ile Libya arasında ‘deniz yetki alanlarının sınırlandırılması’ anlaşması imzalanmıştı.

Atina-Makedonya Haber Ajansı’nın diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bakanlığa çağırdığı Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’den, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırası hakkında açıklama istedi.

Diplomatik kaynaklar, Dendias’ın bu konuyu Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz