Ana Sayfa Türkiye | Dünya Büyükelçi, Galatasaray’la İlgili Yunanistan’da Yaşananları Anlattı!

Büyükelçi, Galatasaray’la İlgili Yunanistan’da Yaşananları Anlattı!

1
0

Türkiye Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Galatasaray kafilesinin Yunanistan’da yaşadığı olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Yunan yetkililerin önce rastgele test yapacaklarını fakat sonra herkese test yapma kararı almalarının ardından Fatih Terim’in, “Öyle mi?, hazırlayın uçağı dönüyoruz” dediğini belirtti.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Olimpiakos’la hazırlık maçı oynamak için Yunanistan’a giden Galatasaray skandal bir tavırla karşı karşıya kaldı. Sarı-kırmızılı takımın dün yaptırdığı koronavirüs testini geçerli saymayan Yunan yetkililer, temsilcimizi saatlerce havalimanında bekletti ve herkese test yapmak istedi. O anlarda temsilcimizin yanında olan Türkiye Atina Büyükelçisi Burak Özügergin yaşananları TRT Spor’a anlattı.

Türkiye Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’in açıklamalarından satır başları:

“Tedbir varsa eşit ve şeffaf bir şekilde uygulanır”

“Değer miydi bu yaşadıklarımıza? Akşam saatlerinde hiç aklımıza gelmezdi böyle bir sorunla karşılaşacağımız. Ne Galatasaray’ın ilk Avrupa’daki maçı, ne de Olimpiakos’un ilk Avrupa takımıyla maçı, ne de koronavirüs yeni çıktı. Tedbirler gayet belli. Tedbir varsa eşit ve şeffaf bir şekilde uygulanır.”

“Maç başladıktan sonra kale direğini yerinden oynatmaktır bu”

Kafilemiz geliyor, rastgele test yapılıyor. Fatih hoca da iyi diyor, Fatih hocanın kendisine de test yapılıyor. Öncesinde bir kaç oyuncu ve teknik ekipten kişi de sınırı geçiyor rahatça. Sonra diyorlar ki öyle yapmayalım, herkese yapalım testi. Otobüsten indirmeye çalışıyorlar arkadaşlarımızı. En başta demiş olsalar bizde uygulama budur, gelince hepiniz test yapılacak dense, herkes ona göre tedbir alır ve devam edilir. Ancak maç başladıktan sonra kale direğini yerinden oynatmaktır bu. Fatih hocanın kendisine test yapılması değil konu, önce rastgele, sonra da herkese yapılacak denmesi.

“Hiç bağırış çağırış olmadı”

Teknik direktöründen futbolcusuna, idari kadrodan takımın en üst seviyesinden altına kadar herkes vakur ve sabırlı performans sergiledi. Hiç bağırış çağırış olmadı. Fatih hoca da “öyle mi?” dedi ve hazırlayın uçağı dönüyoruz dedi. O saatten sonra da oraya girmeye çalışılamazdı. Devlet büyüklerimizi ve Ankara’yı da bilgilendirdik. Talimatları aldık ve o talimatları yerine getirdik.

“Mesele sarı kırmızi değil, kırmızı beyaz”

Sistemik bir sorunu bireysel çabayla çözemezsiniz. Buradaki sistemik sorun Türkiye’den gelen bir kafilenin yarattığı bir huzursuzluk. Galatasaray’da olabilir Beşiktaş’ta olabilir, başka kulüp de olabilir. Mesela sarı kırmızı değil, kırmızı beyaz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz