Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BUTARİS VE SELANİKLİLER “TÜRK PASAPORTU”NU İZLEDİLER

BUTARİS VE SELANİKLİLER “TÜRK PASAPORTU”NU İZLEDİLER

35
0

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından yapılan bir etkinlikle Selanik’te “Türk Pasaportu”  filmi gösterildi.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından yapılan bir etkinlikle Selanik’te “Türk Pasaportu”  filmi gösterildi. Filmi izlemeye başta Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris olma üzere çok sayıda davetli katıldı.

2’nci Dünya Savaşı sırasında işgal altındaki Avrupa’da Yahudilerin hayatlarını kurtaran ve bu uğurda kendi hayatlarını riske atan Türk diplomatlarını konu eden ve Türkiye’nin en saygın yapımlarından biri olarak kabul edilen “Türk Pasaportu” adlı film, 1 Şubat Çarşamba akşamı Selanik Uluslararası Film Festivaline ait “John Cassavetes” salonunda gösterildi.

Filmi izleyenler arasında, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, Selanik Belediyesi Genel Sekreteri Thomas Psaras, Selanik ve Langada Metropolitliklerinin temsilcileri, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Selanik Bürosu Müdürü Dimitrios Papandreou, Selanik Yahudi Cemaati Başkanı David Saltiel, Selanik Uluslararası Film Festivali Genel Müdürü Élise Jalladeau, Selanik’teki Başkonsoloslar ve fahri konsoloslar ile Selanik iş, sanat ve eğitim camiasından Yunan ve Yahudi konukları yer aldı.

Etkinlik öncesinde davetlileri selamlayan Başkonsolos Orhan Yalman Okan, böylesine anlamlı, önem taşıyan ve duygu yüklü bir filmi Selaniklilerle buluşturduğumuz için büyük mutluluk duyuyorum. Katılımlarınızdan dolayı da içten teşekkürlerini sunuyorum” diyerek katılımcıları selamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz