Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BUTARİS YİNE SÖZÜNDE DURMADI!

BUTARİS YİNE SÖZÜNDE DURMADI!

20
0

Selanik Belediye Başkanı Butaris sözünde durmadı ve bu Kurban Bayramı’nda da Selanik’te yaşayan binlerce Müslümanın Bayram Namazı’nı kılmaları için cami tahsis etmedi. Türkiye’den dönem dönem kendisini ziyaret eden Bakanlara söz vermesine rağmen sözünü bir türlü yerine getiremeyen Butaris, Selanik’te uzun yıllardan beri yaşayan Müslümanların cami ve mezarlık sorununa bir çözüm üretmekten kaçınıyor.

Geçmiş Bayramlarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı Namazı’nı da kendi imkanlarıyla meydana getirdikleri Osmaniye Mesciti’nde kıldılar. T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin de Bayram Namazı’nı soydaşlarıyla birlikte Osmaniye Mescidi’nde kıldı. Kalabalık nedeniyle Mescit doldu taştı ve cemaat Bayram Namazı’nı Mescit’in dışında kılmak zorunda kaldı.

Selanik’teki Batı Trakyalılar’ın kurduğu dernek yöneticileri ise her bayram Namazı öncesinde bir dilekçe ile Selanik Belediye Başkanı’ndan Bayram Namazı için Alaca İmaret Camii’nin tahsis edilmesini talep ediyor. Ancak bu taleplerine bu Bayram da olumlu cevap alamadılar.

 
“SAYIN BUTARİS VERDİĞİ SÖZÜ TUTMA
DI

Selanik’teki Makedonya–Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Ferit İsmailoğlu, konuyla ilgili olarak Birlik Gazetesi’ne şunları ifade etti:

“Sayın başkandan verdiği sözü tutmasını istiyoruz. O zaman bizimle konuştuğunda, kendisine cami ve mezarlık talebimizi tekrar ilettik. Bu meselenin artık son bulmasını istedik. O da bize Ramazan bayramında Alaca İmaret Camii’ni tahsis edeceğini söylemişti. Ancak Ramazan Bayramı’nda malesef sözünü yerine getirmedi. Kurban Bayramı öncesinde yine kendisinden bize en yakın olan ve halkımızın da talep ettiği üzere Alaca İmaret camisi’ni istedik malesef yine tahsis etmedi.

Şimdi artık bundan sonra sözünün arkasında olmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Artık koskoca Selanik’te en azından bir cami ve bir mezarlığa olan ihtiyaç büyüdü. Dernek olarak bir Osmaniye mescidimiz var. Ancak bu Mescit bize yetmiyor. Çok yetersiz kalıyor. Selanik’te birçok cami var. Ancak bunlardan en iyi durumda olanı ve hizmet vermeye en müsait olanı Alaca İmaret Camii’dir. 
Mahallemize de çok uzak sayılmaz. Tabii bize daha yakın olan cami de var. Ama Alaca İmaret Camii en iyi durumda olan cami olduğu için onun açılması da daha kolay olacak. Biz sayın belediye başkanımızdan bize verdiği sözü yerine getirmesini ve Alaca İmaret Camii’ni bundan sonraki Cuma namazlarında ve Bayram Namazlarında bize tahsis etmesini istiyoruz.” 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz