Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BUTARİS: “DAVUTOĞLU İLE ÇİPRAS’I İZMİR’DE BULUŞTURALIM”

BUTARİS: “DAVUTOĞLU İLE ÇİPRAS’I İZMİR’DE BULUŞTURALIM”

19
0

Selanik (Thessaloniki) Belediye Başkanı Boutaris, Türkiye ve Yunanistan başbakanlarını İzmir’de buluşturmanın çok anlamlı olacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Selanik Belediye Başkanı Boutaris, Türkiye ve Yunanistan başbakanlarını İzmir’de buluşturmanın çok anlamlı olacağını, hem iki ülke hem de iki şehir arasındaki ilişkileri çok daha güçlü kılacağını söyledi. Boutaris’in önerisine, Kocaoğlu’ndan da destek geldi.

Turizm, eğitim ve iş olanaklarının tanıtımı için bir dizi temasta bulunmak amacıyla gelen Başkan Boutaris, Başkan Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Samimi bir havada gerçen ziyarette konuşan Boutaris, iş dışında tatil için de İzmir’e gelmeyi arzu ettiğini söyledi. İzmir’i çok sevdiğini belirterek, “Ben kendimi Selanik’teymiş gibi hissediyorum. İzmir’in havası bir başka. İstanbul da çok güzel, güzel yerleri var ama orası başka, burası başka. Burada her şey daha iç içe ve daha sıcak. İki şehir arasında yapabileceğimiz işbirliklerini konu başlıklarıyla belirleyebilirsek, önümüz daha da açılır diye düşünüyorum.” dedi. Boutaris, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı İzmir’de buluşturmanın çok anlamlı olacağını sözlerine ekledi. Ayrıca Türkiye’de büyükşehir belediyelerinin yapılanmasını öğrenmek istediklerini ifade ederek sistemin işleyişi, organizasyon ve örgütlenme konularında tafsilatlı bilgi talep etti.

İki şehrin arasında işbirliklerinin arttırılması için projeleri somutlaştırıp bilgi ve tecrübe aktarımı yapabileceklerini belirten Kocaoğlu da 2016 Ocak ayı içinde Selanik’i ziyaret edeceklerini açıkladı. Bu ziyaret sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işleyişi ve projeleriyle ilgili kapsamlı bir sunum yapabileceklerini söyledi. İki başbakanın İzmir’de buluşması fikrini de samimiyetle destekleyeceklerini ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz