Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BUTARİS: “ATATÜRK BÜYÜK BİR İNSANDI”

BUTARİS: “ATATÜRK BÜYÜK BİR İNSANDI”

29
0

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Selanik Belediye Başkanı Boutaris’i Konak’ta ağırladı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kasım ayında gerçekleşen Selanik gezisi sırasında makamına konuk olduğu Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris’i bu kez Konak’ta ağırladı. İki başkanın buluşması Ege’nin iki yakası arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ü doğduğu topraklarda anmak için 10 Kasım’da belediye meclis üyeleriyle birlikte Selanik’e giden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ağırlayan ve çok yakın bir zamanda Konak’a geleceğinin sözünü veren Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, bu sözünü tuttu. Selanik Belediyesi meclis üyelerinden oluşan bir heyetle önceki gün İzmir’e gelen Boutaris, ziyaretinin ikinci gününde Başkan Pekdaş’a iadeyi ziyarette bulundu. Boutaris ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Pekdaş’a Konak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Zeki Günen, AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı ile CHP’li Meclis Üyeleri Nimet Haytabay ve Erol Öztürk eşlik etti.

KONAK’TA SELANİK GÜNLERİ

Keyifli bir ortamda gerçekleşen görüşmede kendilerini Selanik’te sıcak ve samimi bir ortamda misafir eden Boutaris’e bir kez daha teşekkür eden Başkan Pekdaş, İzmir ve Selanik arasındaki dostluk bağlarının karşılıklı ziyaretler sayesinde daha da güçlendiğini söyledi. Başkent Atina’dan sonra Yunanistan’ın en büyük ikinci şehri olan Selanik ile güzel işbirliklerine imza atmak istediklerini belirten Başkan Pekdaş, bu amaçla ‘Selanik Günleri’ adıyla görkemli bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını dile getirdi.

KARDEŞ OLACAKLAR

İki belediye arasındaki kardeşliği resmiyete dökmek adına ‘kardeş şehir’ protokolü imzalamak için girişimlere başlayacaklarının bilgisini de veren Pekdaş, “Biz arada küssek de kardeşiz. Birimizin canı yanınca diğerinin de yanıyor. Selanik ziyaretimiz sırasında Konak’ta ‘Selanik Günleri’ adıyla bir etkinlik düzenleme kararı almıştık. Bunun ilk adımı olarak da Selanik Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalayacağız. Bunun için meclisimizden talep kararı alacağız” diye konuştu.

“ATATÜRK BÜYÜK BİR İNSANDI”

İzmir ve Selanik arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirmek istediklerini belirten Boutaris ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk olduğunu ancak Selanik’te doğduğunu söyledi. Atatürk’ün şuanda müze ev olarak ziyarete açılan doğduğu evin çevresinde düzenlemeler yaptıklarını da belirten Boutaris, “500 yıldan fazla bir arada, ortak yaşadık. Atatürk Türk’tü ancak Selanikliydi. Kendisi büyük bir insandı” dedi. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Boutaris ve beraberindeki heyete çeşitli hediyeler verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz