Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BURSA’DAKİ EVLERİ YUNANLILAR DEĞİL BİZ ALIYORUZ”

“BURSA’DAKİ EVLERİ YUNANLILAR DEĞİL BİZ ALIYORUZ”

15
0

Batı Trakya Türkleri, Yunanlıların en çok Bursa’da ev aldığı yönündeki haberlere itiraz etti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, Bursa’dan gayrimenkul alan insanların Batı Trakya Türkleri olduğunu belirterek, “Ev alanlar Yunanistan’dan göç etmiş Türklerdir. Bunlara ‘Yunanlılar’ denirse bu bizi de yaralar.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yunan uyrukluların en çok Bursa, İstanbul ve Manisa’da mülk edindikleri yönünde açıklama yaptı. Bayraktar, bir soru önergesine verdiği cevapta, Bursa’da 4 bin 738 Yunan vatandaşının 1,1 milyon metrekare taşınmaza sahip olduğunu, İstanbul’da 3 bin 646 Yunan vatandaşının 447 bin metrekare taşınmaza, Manisa’da ise 349 Yunan vatandaşının 401 bin metrekare taşınmaza sahip olduğunu bildirdi.

Türkiye’den mülk alanların ‘Yunan’ olduğu algısının ortaya çıktığını düşünen Batı Trakya Türkleri, açıklamaya itiraz etti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; Bursa, İstanbul ve İzmir’de çok yoğun şekilde Batı Trakya Türkünün yaşadığını söyledi. Bu insanların, gayrimenkul almak dahil bir çok yatırıma imza attığını belirten Köse, bu insanların Yunan uyrukluymuş gibi gösterilmesine karşı çıktı.

Bunların, Yunanistan’dan göç etmiş Türkler olduğuna dikkat çeken Köse, şöyle konuştu: “Bunlara ‘Yunanlılar’ denirse bu bizi de yaralar. Yunanlılar değil de ‘Yunanistan uyruklu Türkler’ denirse daha doğru olur. Aksi taktirde ırk olarak Yunan soyundan gelen insanlar anlaşılıyor. Batı Trakyalı Türkler Yunan vatandaşı da olabilir ama bu Yunan asıllı oldukları anlamına gelmez.”

Yunanlıların, Bursa’dan ev alıp yatırım yaptıklarına şahit olmadığını dile getiren Köse, “Yunanlıların Bursa’dan gayrimenkul aldıklarını bilmiyorum, duymadım, olsa bile çok nadirdir. Ama bizim insanımızın Bursa ile bağlantısı var ve yatırım yapıyorlar.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz