Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BURSA’DAKİ BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN BAYRAM BULUŞMASI

BURSA’DAKİ BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN BAYRAM BULUŞMASI

17
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi üyeleri Kurban bayramı vesilesiyle bir araya gelerek, Dernek binasında bayramlaştı. Törende konuşan Başkan Şükrü Köse Batı Trakya’da birlik ve beraberliğin önemine değindi.Bayramlaşma programına AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkan yardımcısı Remzi Yeprem, AK Parti il yöneticileri ,Yıldırım ilçe başkanı Hüdayi Yazıcı, Osmangazi İlçe Başkan yardımcısı Ünal Aksoy, Nilüfer Belediyesi başkan vekili  ile CHP Nilüfer  ilçe teşkilatı ,Bursa Defterdarı Metin Otak, Yunanistan DEB partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, BTTDD Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda STK başkanı katıldı.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: “HÜKÜMET OLARAK BİZ BATI TRAKYA SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Bayramlaşma töreninde konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bayramların çeşitli ritüelleri içinde bulunduran özel günler olduğunu dile getirirken, BTTDD gibi bir ayağı yurt dışında bir ayağı Türkiye’de olan derneklere, hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Türkiye’nin Batı Trakya sorununda elinden geleni yaptığına dikkat çeken Hakan Çavuşoğlu, “ Hükümet olarak biz, bu sorunu çözmek adına çaba sarf ediyoruz. Aynı çabayı karşı taraftan da bekliyoruz. Batı Trakya gibi haklı bir davanın devam eden sürecinde inşallah biz yine üstümüze düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun ardından söz alan, Yunanistan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ise, Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğiyle ortak şekilde hareket ettiklerini dile getirirken, “Batı Trakya’daki soydaşlarımızın sorunlarını çözmeyi ve onlara yardım etmeyi kendilerine görev edinen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğine hepinizin huzurunda şükranlarımı sunarım” şeklinde ifade etti.

Tüm Dernek üyelerinin yanı sıra, Bursa halkının bayramını kutlayan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, “Siz çok değerli üyelerimizin Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederek, Bayramın ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine huzur getirmesini diliyorum. Sağlık ve afiyet içerisinde birlikte kardeşçe nice bayramlar geçirmeyi Rabbim cümlemize nasip etsin. Bizlerin Batı Trakya’daki soydaşlarımızı hiçbir zaman unutmamamız ve onlara her daim yardım elini uzatarak dayanışma içinde olduğumuzu göstermemiz gereklidir” şeklinde konuştu.

ŞÜKRÜ KÖSE: AB STANDARTLARI BİR AN ÖNCE BATI TRAKYA BÖLGESİNE TAŞINMALIDIR

Batı Trakya bölgesinin daha geri kalmış bir bölge olduğuna dikkat çeken Köse, “ Bölgeye daha fazla yardım yapılması ve AB standartlarının bir an önce Batı Trakya’ya taşınması gerekiyor” dedi.Gençlerin Bayramlaşmak için derneğe gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Köse, “ Gençlerimizin Batı Trakya kültürüne sahip çıkması ve bu kültürün nesilden nesile devam etmesi gerekiyor” diye ifade etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz