Ana Sayfa Türkiye | Dünya Bursa’da Geleneksel Öğretmenler Günü Yemeği

Bursa’da Geleneksel Öğretmenler Günü Yemeği

4
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından bu yıl 3. sü düzenlenerek gelenekselleştirilen Öğretmenler Günü Kahvaltısı, Tarihi Merinos Tren İstasyonu’nda gerçekleştirildi.

Emekli olan öğretmenlerimiz, fiilen çalışan öğretmenlerimiz ile Eğitim Fakültelerinde okuyan öğrencilerin bir araya geldiği kahvaltı, BATTAM Başkanı Özkan Hüseyin’in sazı ve sesi ile renklenirken farklı nesillerdeki öğretmenlerin kaynaşmasını sağladı.

BTTDD Bursa Şubesi tarafından öğretmenlerimize hediyelerin sunulduğu organizasyon ve öğretmenler günü sebebi ile bir açıklama yapan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif; Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden eğitimcilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Batı Trakya Türk Azınlığında bir numaralı sorun olarak karşımıza çıkan eğitim’in iyileştirilmesi için, Yunanistan’ın, Azınlık önde gelenlerinin önerileri ve görüşleri doğrultusunda gerekli adımları atmasını büyük bir özlemle bekliyoruz.

Batı Trakya’daki eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, en temel haklardan biri olan ‘Eğitim Hakkı’ için protesto gösterileri ve yürüyüşler düzenlemek zorunda kalmadıkları günleri özlemle bekliyoruz’ dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz