Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA’DA BATI TRAKYALI KADINLARIN ANLAMLI GECESİ

BURSA’DA BATI TRAKYALI KADINLARIN ANLAMLI GECESİ

28
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Kadın Kolları’nın, yaklaşan ‘Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında düzenlediği program, yüzlerce Batı Trakyalı kadını bir araya getirirken, gecede elde edilen gelir önceden planlandığı gibi Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.

Sadabad Sarayı’nda ücretli olarak gerçekleştirilen yemekli programa 800’e yakın kadın katıldı. Salona girişte Join Turizm’in sponsorluğunda kurulan stantta katılımcılara gecenin anısına çekilen fotoğrafları hediye edildi. Sunuculuğunu Tuğçe Raif’in yaptığı gece, Batı Trakya belgeselinin izlenmesiyle start aldı. Daha sonra kürsüye BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Güler geldi. Salondakilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Güler, ”Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları değerli Batı Trakya kadınları, bu gece birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermiş bulunmaktayız. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir, üretkendir. Biz de Batı Trakya kadını olarak bu toplumun içindeyiz ve var olmaya devam edeceğiz” dedi.

Elde edilen gelir Mehmetçiğe…

Organizasyondan elde edilen gelirin daha önce planladığı gibi Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağının altını çizen Güler şöyle devam etti: ”Ayrıca sizleri BTTDD Bursa Şubesi’nin Afrin’de mücadele eden Mehmetçikler için başlattığı kan bağışı kampanyasına destek vermeye davet ediyorum. Bu arada bizlere her zaman destek olan bu gece de müzik ve halk oyunları ekibini ağırladığımız Osmangazi Belediyesi’ne ve değerli Başkan hemşehrimiz Mustafa Dündar’a, sizlere hediyeler gönderen Nilüfer Belediyesi’ne, bu geceyi bizler için fotoğrafları ile ölümsüz kılan Join Turizm ve değerli hemşehrimiz kadın kolları üyemiz Ayşe Ahmet’e özel bir teşekkürü borç biliyorum. En büyük teşekkür tabi ki bizlere her zaman destek olan Uzm. Dr Ali Eminlatif başkanlığındaki BTTDD Bursa Şubesi yönetimine… Sizlerden son olarak ekip arkadaşlarım için bir alkış istiyorum.”

‘En büyük teşekkür Zübeyde anamıza’

Zeynep Güler’in ardından kürsüye Türkiye Büyük Millet Meclisi Divap Katip Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu çıktı. 8 Mart’ın kadınların direnişi ile kutlanmaya başladığını anlatan Kayışoğlu, Anadolu, Batı Trakya ve bu ülke için mücadele etmiş bütün kadınlara teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkür de; yüzyılın devrimcisini doğurmuş, bizi bağımsız bir ülkeye, haklarımıza, özgürlüklerimize kavuşturmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü doğuran Zübeyde anamıza” dedi. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Ey Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözlerini hatırlatarak devam eden Kayışoğlu, Batı Trakya Türkleri’nin merhum Dr. Sadık Ahmet’in önderliğinde başlayan hak arama ve özgürlük mücadelesine kadınların da büyük destek verdiğini hatırlattı. Kayışoğlu, ”Burada Sadık Ahmet’i saygı ve rahmetle anıyorum. Kendisine hep destek vermiş ve bugün de Batı Trakyalılar’ın haklı davasına katkısını sürdüren değerli eşi Işık Sadık Ahmet’e de buradan saygı ve selamlarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

Dolu dolu bir program oldu…

Protokol konuşmalarının ardından BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları’nın bir yıllık icraatlarının ve geleceğe yönelik mesajların yer aldığı tanıtım videosu ilgiyle izlendi. Ardından Osmangazi Belediyesi’nin Halk Oyunları Ekibi zeybek oynadı. Yemeğin ardından yapılan çekilişle çok sayıda katılımcıya hediye verildi. Gece, yöresel müzikler ve marşlar eşliğinde, birlik, beraberlik mesajları ile son buldu. Programa Sağlık ve Çalışma eski Bakanı Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK parti Bursa Milletvekili, Adalet Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Erdem Karabıyık birer kutlama mesajı gönderdi. Öte yandan, Nilüfer Belediyesi, Başkan Vekili Berna Bilici tarafından temsil edildiği gecede, katılımcılara küçük hediyeler takdim etti. Programda, BTTDD İzmit Şubesi Kadın Kolları Başkanı Aslı Devrim ve ekibi, BTTDD Soma Kadın Kolları Başkanı Beyza Akbay, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Nalan Hacıdeli ve ekip arkadaşları da hazır bulundu.

‘Kadın Kurultayı’ hazırlığı…

Büyük katılımın ve birlik mesajlarının dikkat çektiği programın gerçekleştirdiği günün ertesinde, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Bursa Şubesi’nde 4 ildeki kadın kolları başkanları ile bir araya gelerek önümüzdeki günlerde İzmit’te düzenlenmesi planlanan ‘Kadın Kurultayı’ ile ilgili bilgi verdi. BTTDD İzmit Şubesi’nden Başkan Lütfi Bodur, 2. Başkan Yüksel Öztürk ile Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Durmuş’un da hazır bulunduğu toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz