Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA’DA BATI TRAKYALI KADINLAR: “ELİMİ TUTSAN ENGELLİMİ UNUTSAM” ÇALIŞMASI

BURSA’DA BATI TRAKYALI KADINLAR: “ELİMİ TUTSAN ENGELLİMİ UNUTSAM” ÇALIŞMASI

27
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Kadın Kolları, Engelliler Haftası’nda önemli bir programa imza attı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Kadın Kolları, Engelliler Haftası’nda önemli bir programa imza attı. “Elimi Tutsan Engellimi Unutsam” sloganı ile yola çıkan Başkan Zeynep Güler ve beraberindekiler, Nilüfer’deki İpek Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde engelli çocuklarla güzel bir gün geçirdi.

Okul Müdürü Adem Çelik ve Yardımcısı Selda Düzyol tarafından karşılanan Batı Trakyalı kadınlar, çocuklarla tanıştıktan sonra onlara hediye verdi. Daha sonra hep birlikte seramik atölyesine geçildi ve burada BTTDD Kadın Kolları üyeleri, çalışmalarını gözlemledikleri engelli çocuklarla birlikte çalışma yaptı. BTTDD Kadın Kolları, ayrıca bugüne kadar düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri gelirlerle Merkez’e “özbakım ve günlük yaşam becerileri kazanmak için uygulama mutfağında kullanılacak malzeme ve materyal” bağışında bulundu.
Birlikte pasta kesip eğlendiler
Batı Trakyalı kadınlar, daha sonra okul yetkilileri ve engelli çocuklarla birlikte pasta keserek müzik eşliğinde farklı bir gün geçirdi. BTTDD Kadın Kolları Başkanı Zeynep Güler, programda en önemli amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunun altını çizerek, ”Engelli kardeşlerimizle çok güzel bir gün geçirdik. Belki onlara engellerini unutturamadık ama bir nebze de olsa paylaşmanın gururunu yaşadık” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz