Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA ŞUBESİ, AİLESİNİ BATI TRAKYA DAVASINA ADAMIŞ ÖNEMLİ BİR KADINI AĞIRLADI

BURSA ŞUBESİ, AİLESİNİ BATI TRAKYA DAVASINA ADAMIŞ ÖNEMLİ BİR KADINI AĞIRLADI

28
0

Yönetime geldikleri günden bu yana önemli çalışmalara imza atan Bursa Şubesi, ailesini Batı Trakya davasına adamış, hak arama davasında korku bilmeyen ve asla geri adım atmayan, toplumun çıkarlarını daima ön planda tutan ve bu uğurda eşini kaybetmenin acısına yenilmeden davaya kaldığı yerden sıkı sıkı sarılan bir kadını ağırladı.

Evet, O Batı Trakya Türkleri’nin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet. Sadık Ahmet ailesi, kaderlerine küsüp bir tarafa çekilmediler, aksine davaya daha sıkı sarılıp verimli olmayı seçtiler ve zaten bugün de aile fertlerinin yaptığı çalışmalar gerçekleri gösteriyor. 

Batı Trakya Türkleri’nin efsane lideri merhum Dr. Sadık Ahmet Ahmet’in eşi, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti ve buradan önemli mesajlar verdi. Sadık Ahmet’in kardeşi Fatma Hasan’nın da hazır bulunduğu ziyarette zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, ziyaretten duydukları memnuniyeti kelimelerle anlatmasının mümkün olmadığını söyledi. Derneğin tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Eminlatif, ”Batı Trakya’nın bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük lideri Dr. Sadık Ahmet’in değerli eşi DEB Partisi Onursal Başkanı Sayın Işık Sadık Ahmet’i derneğimizde ağırlıyor olmak ve bu güzel buluşmada liderimizin kardeşi Fatma teyzemizin de ailesi birlikte hazır bulunması bizler için çok büyük bir onur ve gurur. Bizlere bu gururu yaşattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 yıldır görevdeyiz ve milli davamıza hizmet etmeye, soydaşlarımıza layık olmaya çalışıyoruz. Çok fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum. Liderimiz bu dava için canını verdi. Bizler de aynı şekilde canımızı vermeye hazırız. Onun gösterdiği yolda korkusuzca yürümeye devam edeceğiz. Başta ailesi olmak üzere onun emanetlerine her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Aranızda akrabalarım, canlarım var

Işık Sadık Ahmet de, konuşmasına kızı ve oğlu başta olmak üzere bütün aile bireylerinin kucak dolusu selamlarını getirdiğini belirterek başladı. Bursa’da akrabaları olduğunu dile getiren Işık Sadık Ahmet, ”Derneğizin Genel Sekreteri İsmail Hayat’ın eşi Kadın Kolları üyelerinden Şükran Hayat yeğenimiz. Bugün Sadık Ahmet’in bizlere emanet ettiği kardeşi Şükran’ın annesi de burada. Onlar bizim canlarımız. Uzun zamandır onları ziyarete gelememiştim, o acıyla kıvranıyordum. Oğlum ısrarla git diyordu. Bugün nasipmiş” diye konuştu.

Sizi yakından takip ediyorum

BTTDD Bursa Şubesi yönetimini göreve geldiği günden bu yana takip ettiğini vurgulayan Işık Sadık Ahmet, şunları kaydetti: ”Yaptıklarınız yapacaklarınız teminatı gibi… Size güveniyorum. Gerçekten doktorlar bu işleri iyi götürüyorlar. Sadık Ahmet de bir doktordu. Ama o cerrahtı ve çok kestirmeden gidiyordu, bu da bazılarının işine gelmiyordu. Burada bir beraberlik gördüm. Dayanışma içerisinde olmanız güzel. Bakıyorum her gün bir yerdesiniz, toplu halde gidiyorsunuz. Bu işleri iyi yapan, elinden geldiği kadar çabalayan kişiler yapsın. Batı Trakya’da sorunlar çok. Bursa’da çok sayıda Batı Trakyalı yaşıyor. İstediğiniz zaman yönetime, iktidara mesajlar verebilecek güçtesiniz. O yüzden dikkatleri bir anda üzerinize çekebilirsiniz. Bugün duyguluyum, duygulanıyorum; kendimi gerçekten zor tutuyorum ama gözlerinizdeki o ışığı, parıltıyı; kadınlarınızın yapamayacağı iş olmadığını görüyorum. Onlar da her zaman bu davanın içinde olursa sizlere destek olurlarsa çok güzel yerlere geleceksiniz.”

Bursa’da soydaşlarımız çok şanslı

Batı Trakya Türkleri’nin daha uysal, içine kapalı, kendi işi ile uğraşan insanlar olduğunu, ancak 29 Ocak’larda olduğu gibi can damarlarına dokunulduğunda bir aslan gibi kükrediğinin altını çizen Işık Sadık Ahmet, Batı Trakya Türkleri’nin Türkiye ayağında çok şanslı bir dönem yaşadığına ve yaşamaya devam ettiğine dikkat çekti. ”İçlerinden milletvekili, Bakan, başbakan Yardımcısı, belediye başkanı çıkardılar. İnşallah onların da desteğiyle, kapıları açmasıyla dernek daha da güçlenir, çok daha güzel ve daha müreffeh günler yaşarsınız. Sorunlar çok. Yapacağınız basın açıklamaları ve faaliyetlerle dikkatleri üzerinize çekip gündeme ağırlığınızı koyabilirsiniz. Güçlü bir derneksiniz. Şu anda Bursa’da yaşayan soydaşlarımız çok şanslı. Yönetimde inançla geldiniz. Bugüne kadar ki yönetimler de görevlerini yaptılar. Kısır çekişmelere girilmesin. Kimsenin size bir şey söylemeye hakkı yok. Çünkü gönüllü olarak bu görevi yapıyorsunuz.”

Sizlere inanıyor ve güveniyorum

Rahmetli Sadık Ahmet’in doktorluğunu yapmak yerine belki daha rahat edecekken inandığı davaya kendini adadığını ifade eden Işık Sadık Ahmet şöyle devam etti: ”Haklı davada sonuna kadar gitti. Sizlerin de öyle olduğuna inanıyorum. Hepinizin mesleği, işi var. Hiçbir şeye ihtiyacınız yok. İnanırsa bu toplum sizleri destekler; inandığını da görüyorum. En son Çanakkale’deki 29 Ocak Milli Direniş Günü anma etkinliğine gösterdiğiniz büyük katılım önemliydi. İnanıyorum ve güveniyorum sizlere. Allah yolunuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu noktada kadınlara da büyük görevler düşüyor. İşte Nene Hatun, Halide Edip… Tarihimize bakarsak hep bir kadın başarmıştır bu işleri; herkese destek olarak. Ben her zaman Dr. Sadık’ın yanı başındaydım. Liderimize, önderimize destek olmaya çalışıyorduk çocuklarımızla… Gerçi o çok güçlüydü; benim yardımıma ihtiyacı yoktu. Aramızdan ayrılalı 22 yıl geçti ve hiç unutulmadı. O hala yaşıyor, aramızda. Bugün bile köprülere, yollara, okullara ismi veriliyor. İnşallah onun çizdiği yoldan, onun cesareti ve metaneti doğrultusunda yolumuza devam ederiz.”

Her zaman el ele olacağız

Işık Sadık Ahmet, BTTDD Yönetimini kutlayarak sözlerine devam etti: ”Benim yapacağım bir şey varsa her zaman size yardımcı olacağıma söz veriyorum. Her zaman el ele olacağız. Artık siz görevdesiniz. Siz kendinizi ispat etmek zorundasınız. Atatürk’ün de sözlerinde ifade ettiği gibi güçlü ve kuvvetli olmak durumundasınız. Arkanıza bakmadan yürüyebilmeniz için bu şart. Sadık Ahmet de ‘Durmak yok yola devam’ diyordu aynı şekilde hep beraber ele ele bunu yapacağız” diye konuştu.

Işık Sadık Ahmet güçlü bir kadın

BTTDD Genel Sekreteri İsmail Hayat da, Işık Sadık Ahmet’i dernekte ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, ”Onu sadece Sadık Ahmet’in eşi olarak değerlendirmek kendisine haksızlık olur. O her zaman Sadık Ahmet’in yanındaydı; şehit olurken de… Sadık Ahmet şehit olduğunda geride iki evlat kalmıştı. Kenara çekilip çok rahat bir yaşam sürebilirdi ama öyle yapmadı. Işık Sadık Ahmet o günden bu yana hem davaya hizmeti sürdürdü hem de örnek iki insan yetiştirdi. Çünkü o güçlü bir kadındı. Bugün evlatlarıyla gurur duyuyoruz. Levent Sadık Ahmet başarılı bir işadamı ve Batı Trakya’da önemli yatırımlara imza atıyor. Babasının yolunda ilerliyor. Funda da Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet ederek bunu yapıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı hasan Ali Çavuş, Işık Sadık Ahmet’e derneğin çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler verdi. BTTDD Kadın Kolları üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Ali Emiatif, Işık Sadık Ahmet’e günün anısına hediye takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz