Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA ŞUBE YÖNETİMİ BAKAN MÜEZZİNOĞLU TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

BURSA ŞUBE YÖNETİMİ BAKAN MÜEZZİNOĞLU TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

19
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Emin Latif ve yönetim kurulu üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından kabul edildi.  Ziyarette BTTDD Genel Merkez Teşkilat Başkanı Musa Yurt’ta hazır bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, üyesi olduğu Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nde yeni göreve gelen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif başkanlığındaki yönetimle bir araya geldi. Dobruca Sosyal Tesisleri’nde dün akşam gerçekleşen kabulde konuşan Müezzinoğlu, yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti, başarı diledi. Bursa’da çok sayıda Batı Trakyalı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, bu insanlara birlik beraberlik içinde sahip çıkmak gerektiğini, onlara Batı Trakya’yı hissettirmek ve yaşatmanın önemli olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, bunları dernek faaliyetleri içinde yürütmek gerektiğinin altın çizdi.

Sorunların çözümü yönünde atılan adımlara işaret eden Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir çalıştay gerçekleştirildiğini benzer bir organizasyonun çevre illerdeki ve ilçelerdeki göçmen derneklerinin temsilcilerinin katılımı ile Bursa’da da yapılacağını açıkladı. Bunun şubat sonu veya mart başı gibi gerçekleştirilebileceğini ifade eden Müezzinoğlu, “Hem biraz onları dinleriz hem gelecekle ilgili birbirimize umut ve güven veririz. Sorunları azaltmak, sıkıntıları paylaşmak, umutlarımızı artırmak istiyoruz. Çünkü biz birbirimizle güçlü olursak umudumuz artacak. Sorunlar azalacak, yenileri gelecek ama önemli olan var olanları azaltmak yeni gelenleri de çözme iradesini ortaya koyabilmek. Gönlümüz sorunları hemen yarın çözmek istiyor ama şimdi Avrupa Birliği ile ilgili süreçte uluslararası uygunluk var. Türkiye artık birçok ülkeden insanın olduğu bir yer; bir bakıyorsun oraya koyduğun kural bizi ilgilendiriyor veya önümüzü tıkıyor, hadi onu bir daha çözmeye çalışıyorsunuz. Ama özellikle bürokratlara altyapıyı iyi hazırlarsak çözümler de üreteceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Balkanlarla bağı kopmamış insanların yakınlarının sağlık güvencesi gibi alanlarda Türkiye’de yaşadıkları sorunlara işaret eden Bakan Müezzinoğlu “Uluslararası hukuka baktığınız zaman neticede ‘yabancı uyruklu’ diyor. ‘Peki orada sigortası var mı’ diyor. Var ama ‘ama’sı var. İşte o ‘ama’yı anlatmak lazım. Veya o ‘ama’ya çözüm üretmek lazım. Şimdi o ‘ama’ları bu salondaki herkes anlıyor ama orada o masanın başında herkes onu anlamıyor. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönemde biraz daha yakın iletişimde bulunarak, sorunları azaltmaya çalışacağız. Ben tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah daha rahat bir zamanda diğer koruları da paylaşırız” dedi.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif, Bakan Müezzinoğlu’na kabullerinden dolayı teşekkür etti. 15 Ocak’ta şölen havasında gerçekleşen genel kurulda üyelerin teveccühü ile göreve geldiklerini belirten Eminlatif, “İnşallah birlik ve beraberlik içinde güzel hizmetler ederiz” dedi. Dr. Eminlatif, Bakan Müezzinoğlu’na kara kalemle çizilmiş arka planda Gümülcine’deki tarihi saat kulesinin bulunduğu bir resmini hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz