Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA MİLLETVEKİLİ ALTACA KAYIŞOĞLU BTTDD BURSA ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BURSA MİLLETVEKİLİ ALTACA KAYIŞOĞLU BTTDD BURSA ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

27
0

Cumhruriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Batı Trakya Türkleri’nin 29 Ocak 1988’deki direnişinin çok onurlu bir mücadele olduğunu belirterek, o günden bu yana Yunanistan’ın Azınlık hakları konusunda kayda değer adım atmamasını eleştirdi.

Altaca Kayışoğlu, dün akşam Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek, Dr. Ali Eminlatif başkanlığındaki yönetime ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Batı Trakya Türkleri’nin haklı davasına her zaman sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Altaca Kayışoğlu, ”Bu mücadelenin anavatan Türkiye ayağındaki en önemli temsilcisi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği. Her zaman yanınızdayım. Bunu çok içten söylüyorum. Burası siyaset üstü bir örgütlenme. Buralarda önceliği başka noktalarda toplamak lazım. Ziyaretimden hiçbir siyasi beklentim yok. Bizler bütün Türkiye’nin milletvekilleriyiz” dedi.

HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIM

Batı Trakyalılar için çok önemli bir gün olan 29 Ocak’ın yaklaştığını dile getiren Nurhayat Altaca Kayışoğlu, ”Batı Trakyalılar’ın 29 Ocak 1988’de hak ihlallerine ve kendilerine yapılan zulme karşı gösterdiği direniş çok onurlu bir mücadeledir.

Yunanistan’ın, azınlık hakları konusunda o günden bu yana dikkate değer bir atmaması ve son dönemde yaşanan bazı olaylar bizleri fazlasıyla üzüyor. Bu yıl dernek olarak 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü Anıtkabir’de devlet töreni ile anacak olmanız beni çok mutlu etti” diye konuştu. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yunanistan’daki Batı Trakya Türkleri’nin haklı mücadelesine ve Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar’ın sorunlarının çözümüne her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif de, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Önemli çalışmalara imza atmak istediklerini ifade eden Eminlatif, ”Öncelikli hedeflerimizden birisi Bursa’ya Batı Trakya Evi’ni kazandırmak. Sayıları yüz binleri bulan Batı Trakyalılar daha büyük bir hizmet binasını fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz