Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURHANETTİN HAKKÜDER: “ÇALIŞMALARIMIZLA DEVRİM YARATIYORUZ”

BURHANETTİN HAKKÜDER: “ÇALIŞMALARIMIZLA DEVRİM YARATIYORUZ”

18
0

“24 saat öğrencilerimize hizmete hazırız”

 

BTTDD Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakküder ve yönetimi Gümülcine ve İskeçe’deki azınlık liselerinden mezun olduktan sonra yüksek öğretimlerine İstanbul’da devam eden Batı Trakyalı öğrencilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bundan sonra her ay İstanbul’un farklı bir mekanında öğrencilerle biraraya geleceklerini ifade eden Hakküder, “Çalışmalarımızla adeta devrim yaratıyoruz. Çocuklarımıza Anavatan’da yalnız olmadıklarını hissettirmemiz gerekiyor. Öğrenci kardeşlerimiz her türlü sorunlarını günün 24 satinde açık olan telefonumdan bana ulaşarak bildirebilirler. Biz onların sorunlarını çözmeye talip olduk’’ dedi

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İskeçe ve Gümülcine azınlık liselerinden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimlerine İstanbul’daki değişik üniversitelerde devam eden Batı Trakyalı öğrencilerine sabah kahvaltısı verdi. Zeytinburnu Sur Restorand’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya BTTDD Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakküder, Eski Başkanlardan Dr. Mustafa Rumelili, BTTDD Yönetim Kurulu üyeleri Av. Necmettin Hüseyin, Şevket Şevketoğlu, Besim İsmail, Adnan Abdi, Zeytinburnu Şube Başkanı Orhan Sar, Küçükçekmece Şube Başkanı Adnan Molla, Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Muzaffer Baca, Rumeli Türkleri Federasyonu Başkanı Av. Selahattin Meriç ile BTTDD Genel Merkezi Kadınlar kolu Başkanı Hürrem Şevketoğlu ile çok sayıda Batı Trakyalı öğrenci katıldı.

 

Toplantıda konuşan BTTDD Genel Başkanı Burhanettin Hakküder, İstanbul’daki Batı Trakyalı öğrencilerin İstanbul’da bulunan Batı Trakyalı işadamlarının vereceği sabah kahvaltısı ile bir araya gelme imkanı bulacağını söyledi. Öğrencileri bir araya getirerek yalnız olmadıkları mesajı verilmesinin amaçlandığı kahvaltılı buluşmalarda genel merkez yöneticilerinin de öğrencilerle birlikte olacağını söyledi. Yıllar önce Batı Trakya’dan Türkiye’ye gelen soydaşlarımızın burada çok başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Burhanettin Hakküder “Sizlerin sağlıklı bir öğretim eğitim görevi geçirmek bizim asli görevimizdir. Sizler eğitim seviyesinin düşük olduğu okullardan gelmiş olsanız bile bugün Türkiye’de “Kalburüstü’’ diye tabir edilen çok başarılı öğrencilerle birlikte eğitim yapıyorsunuz. Bizler hepimiz AB’nin en geri kalmış bölesinin insanlarıyız. Bu sizlerde bir komplekse neden olmasın. Bugün Türkiye’deki üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışan 50’nin üzerinde Batı Trakya kökenli hoca var. Bizler de bunlardan biri olabilirsiniz’’ dedi.

 

AĞABEYLERİNİZ BAŞARDI, SİZ DE BAŞARACAKSINIZ

 

Aydın Üniversitesi öğretim üyesi ve aslen Batı Trakyalı olan Muzaffer Baca da konuşmasında, Batı Trakyalı öğrencilerin okullarında başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Kendisinin ilk ve ortaokulu İskeçe’de, yüksek tahsilini de Ankara’da bitirdikten sonra TRT Yunaca Servisi’nde göreve başladığını hatırlatan Baca, “Benim görev yaptığım Aydın Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl okulunun birincilikle bitiren kız öğrencinin Batı Trakyalı olduğunu öğrenince gözlerim doldu. Sizler de derslerinize çalışarak aynı başarıyı yakalayabilirsiniz’’ diye konuştu. BTDDD Kadınlar Kolu Başkanı Hürrem Şevketoğlu da başarılı öğrencileri destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz