Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURASI YUNANİSTAN’DA BİR MÜLTECİ KAMPI DEĞİL, UTANÇ KAMPI!

BURASI YUNANİSTAN’DA BİR MÜLTECİ KAMPI DEĞİL, UTANÇ KAMPI!

27
0

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Ujd5SYjaBEM

Burası Yunanistan’da bir mülteci kampı değil, utanç kampı!

Türkiye milyarlarca euro para harcayarak Suriyeli mültecileri misafir ederken, mülteciler Yunanistan’da kendi kaderlerine terk edilmiş vaziyette. Derme çatma naylon çadırların içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan çocuk ve aileleri yağmur çamur kar  altında yaşam mücadelesi veriyor.

Midilli adasındaki kampın durumu gerçekten içler acısı. Utanç verici bir durumun hakim olduğu kampta hastalıklar, ölümler yaşanırken, Yunan hükümeti onlar adına Avrupa Birliği’nden aldığı yardım adı altında paraları buralara yatırıp yatırmadığı sorgulanmaya başladı. Çünkü kişi başı günlük olarak alınan paraların nereye gittiği merak konusu. Eğer alınan paralar mülteciler için harcanmış olsa bu ve buna benzer kamplarda yaşam manzarası bu şekilde asla olmazdı.

Avrupa Birliği aslında mültecileri barındırma kampı değil, açık hava hapishanesi yapmış adeta Midilli adasına. Burada 6.776 kişi hapsedilmiş durumda yaşamlarını devam ettiriyor.  

Eski bir askeri kışlanın yanına kurulan kampın sağlıklı yaşam hizmet verme kapasitesi aslında 800 kişilik, bu kampın da altyapısı 2.330 kişinin barınması için yapılmış. Ancak bu rakamın şu an itibarıyla 6.776 olduğu tahmin ediliyor.

Kamp denilen bu açık hava hapishanesinde sadece Suriyeliler yok, Iraklı, Afganistanlı, Kuzey Afrikalı mültecilerle dolu. Her taraf çöp yığını olmuş. Kampın içinde yol kenarları derme çatma naylon çadırlarla dolmuş.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz