Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURAK HAKKI 16 KASIM’DA VATİKAN’DA ÖDÜL VERECEK

BURAK HAKKI 16 KASIM’DA VATİKAN’DA ÖDÜL VERECEK

10
0

Türk oyuncu Burak Hakkı, Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri töreninde sahneye çıkacak ve bir ödülü sahibine takdim edecek.

Ünlü oyuncu, 16 Kasım’da Vatikan’da düzenlenecek törene organizasyonun başkanı Prof. Don Bruno Lima ve genel sekreteri Vasiliki Bafataki tarafından davet edildi.

Babası Yunanistan’da doğan, geçtiğimiz günlerde de Yunan basınına röportaj veren Hakkı’nın Yunanistan’la olan iyi ilişkilerinden ötürü törene davet edildiği öğrenildi.

Bu anlamlı ve bir o kadar da önemli davet sonrası sanatçı Burak Hakkı’nın Yunanistan’daki menejeri İlhan Tahsin aracılığı ile yaptığı açıklamasında şunları ifade etti.

Türk ve Yunan halkları birbirine çok benziyor. Bizi birbirimizden ayıran değil birleştiren yönlerinin daha fazla olduğunu bizzat gördüm yaşadım.”

Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri‘nin verildiği bir törene davet edilmem tabii ki güzel bir olay. Ben din, dil, ırk ayırımı gözetmeyen, içimde insan sevgisinin ağır bastığı yapıya sahip bir insanım. Belki Türk ve Yunan kültürünü en iyi anlayan insanlardan biriyim, çünkü babam Yunanistanlı olduğundan dolayı iki toplumun yaşantısı, örf ve adetleri benim bu sevgimi insanlara karşı bir kat daha arttırıyor.

Son bir yıl içerisinde defalarca Yunanistan’a gittim. Yunan halkının bana karşı sevgi ve sıcaklığı beni gerçekten duygulandırdı. Televizyonlar, dergiler ve gazeteler benimle söyleşi yapmak istediği zaman onların bu teklifini geri çevirmek gibi bir düşünceye asla kapılmadım, tam tersine onlarla konuşmak onlarla birlikte olmak için ne gerekiyorsa yaptım. Buradan da Yunan basınının ilgi ve alakasına teşekkür ediyorum.

Türk ve Yunan halkları birbirine çok benziyor. Bizi birbirimizden ayıran değil birleştiren yönlerinin daha fazla olduğunu bizzat gördüm yaşadım. Balkanlar ve Akdeniz havzasında aynen diğer ülkeler İtalya, İspanya, Kosova, Bosna Hersek, Üsküp, Sırbistan gibi ülkelerde yaşayan diğer insanların da sıcaklığı biz Türklere ve Yunanlılara benziyor.

Dolayısıyla biz sanatçılar, insanlar arasında iletişimi, ülkeler arasında barış ve huzurun yerleşmesi için insanların yüzlerindeki o tebessümlerini iyi “alğıladığımız zaman mesleğimizle yine onlara pozitif enerji verebileceğimize inanıyorum. Herkes bence üzerine düşeni yapmalıdır diye düşünüyorum.

Yunan basınının bana anlamlı ve büyük ilgisinden dolayı kendilerine teşekkür ederken, 16 Kasım’da Vatikan’da düzenlenecek Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri törenine davet eden organizasyonun başkanı Prof. Don Bruno Lima ve Genel Sekreter Vasiliki Bafataki hanımefendiye teşekkürlerimi iletiyorum.”

Burak Hakkı

İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz