Ana Sayfa Batı Trakya Haber Bunlar Da Ortaya Yeni Çıktı, Bize Kimlik Tayin Ediyorlar!

Bunlar Da Ortaya Yeni Çıktı, Bize Kimlik Tayin Ediyorlar!

1
0

Batı Trakya’da bu da yeni türedi, “Trakya Yeşil Sol”.  Bu da Batı Trakya’daki Türk Azınlık ve Türkler hakkında “ahkam” keserek yapay kimlik peşinde! Biz Türkler’de oldukça güzel bir deyim vardır, “TOPUNUZ GELİN” deriz.

Evet sayın “Trakya Yeşil Sol” cuları, kendinize göre yaptığınız hesap kitaplar neticesinde bir yazı yazmışsınız, iyi de etmişsiniz. Bir konuda görüş belirtmek ve insanın kendini ifade etmesinden daha doğal ne olabilir ki? Hele hele ülkemiz Yunanistan’ın demokrasi anlayışında bu daha da bir anlam kazanmaktadır. Ama gönül isterdi ki siz bari “aşırı sağ” görüşlü insanların yolundan gitmemeliydiniz, o tarafın tezlerini savunmamalıydınız. Kaldı ki siz bari yapmayın, etmeyin! İnsanın doğuştan bir üst kimliği olan hangi ırktan geldiği vardır. Din inancı ise o kişiye ailesi tarafından ait olduğu dine göre verilir, o hak yolunda yetiştirilir. Din seçimini kişi reşit olduğunda da yapar zaten. Aynen günümüzde bazı Hristiyanların sonradan Müslüman olduğu gibi, bazı Müslümanların da sonradan Hristiyanlığı seçtikleri gibi, buna kimse mani olamaz. Kişinin seçme hakkıdır.

Ancaaaak; siz Helenler bizden daha iyi bilirsiniz, kaldı ki her fırsatta da bunu ön plana çıkarıyor ve savunuyorsunuz, hatta göz bebeğiniz gibi de koruyorsunuz. Karşı asla değilim, iyi de yapıyorsunuz. Neyi mi ? «Έλληνας γενιέσαι, δεν γίνεσαι!» (Helen doğuyorsun, sonradan olmuyorsun).

Peki bu anlayış sadece sizin için mi geçerli? Başka insanlar Türk, İngiliz, Alman, Amerikan doğamaz mı? doğma hakları yok mudur? Sizin savunmanıza göre tabii ki yoktur. Siz gökten Helen olarak zembille düştünüz. Ya biz? Kendi kimliğimiz, ırkımız yok mudur? Siz kendinizle çelişkili yaşıyor, kendinize yalan söylüyorsunuz.

Bakın bizi daha önce Batı Trakyada nasıl kabul eder, nasıl tanır ve tanımlardınız. Hem de resmi olarak, devletin resmi belgeleriyle. Öyle bugünkü gibi kulaktan dolma kalemden inme tarzıyla değil. Bakın ki yalanınıza inanmayın. Yazık, acıyorum halinize.

Örnek 1

Örnek 2

Bu yazdıklarınızdan sonra sizinle bizim aramızda düşünce  farkı var. Bizim dünya bakışımızda, “Hz. Mevlana’nın da dediği gibi;

“Yine gel, yine gel! Kim olursan ol, yine gel! Kâfir, mecûsî, putperest olsan da yine gel! Bu bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.”

Demek istediğimiz, yazınızda “Trakya’da Helen Müslümanları var” diyorsunuz. Olabilir, ama onlar bizler değiliz. Belki kendinizi veya bildiklerinizi ifade ediyorsunuz. Gayet doğaldır bir insanın dini kimliğini tayin etmesi. Ama bizi asla bugüne kadar Helen olarak içinize kabul etmediniz, ama Türk olarak da kabul etmediniz, etmiyorsunuz, buna ne diyecek siniz? Hep ayırdınız, ötekileştirdiniz! Acınacak durumdasının bakın inanın buna. Kendinize bari yalan söylemeyin.

Son olarak; GELİN ORTAYA BİR SANDIK KOYALIM VE REFERANDUMA GİDELİM! Sandıktan çıkana biz saygı duyarız. Ama ya siz? Fazla söze gerek yok! “HODRİ MEYDAN!”

“Trakya Yeşil Sol” tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmış:

“Trakya Yeşil Solu, Türk hükümetinin Trakya’da bir Türk azınlığın varlığına ilişkin sürekli devam eden raporlarınızı kınıyor. Sürekli izlenim oyununda, Türkiye’deki milliyetçi çevreleri şımartmak için yapılanlar bir yerde son bulsun. Trakya Helen Müslümanlarının (Türk asıllılar, Pomaklar ve Romanlar) Türkiye tarafından siyasi araçsallaştırılması, bir güvensizlik ve varlıklarının bozulması duygusu yaratırken, aynı zamanda Lozan Antlaşması’nın dinamiklerini de doğrulamaktadır.

Yapılan istikşafi görüşmelerinde konunun gündeme gelmesinden korkarak, Yunan hükümetine konuyla ilgili herhangi bir tartışmayı kabul etmemesi çağrısında bulunuyoruz. Müslüman hemşehrilerimizin çoğu Yunan yaşam tarzını benimsiyor, yasalara uyuyor ve kendileri ve çocukları için daha iyi bir gelecek hayal ediyor. Devlet, Trakya’nın kalkınması için dini ne olursa olsun tüm halkın yararına temel koşulları yaratmalıdır. Her vatandaşın kültürel ve dini kimliğine saygı tartışılamaz.”

Yani kısacası, “Her vatandaşın kültürel ve dini kimliğine saygı tartışılamaz.” Diyorsunuz, ama ait olduğu ve kendini ne hissettiği kimliğini tartışıyorsunuz, tayin ediyorsunuz. Sizce etik midir bu davranışınız? Batı Trakyadaki Türkler buna cevap vermenizi bekliyor. Tabii ki sandığı da unutmayın! Koyun ortaya görelim!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz