Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Bundan Sonra Bölgede Yaşanabilecek Her Olumsuzluğun Tek Müsebbibi Yunanistan”

“Bundan Sonra Bölgede Yaşanabilecek Her Olumsuzluğun Tek Müsebbibi Yunanistan”

1
0

Başkan Erdoğan’dan Doğu Akdeniz mesajı: “Oruç Reis gemisi ve donanmamız en küçük bir geri adım atmayacaktır. Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır.” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinerek, “Türkiye ne Oruç Reis gemimizin ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın Navtex ilanı ile ilgili de Erdoğan, “Bu açıklama, bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır.” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır.” dedi.

Başkan Erdoğan, “Uluslararası hukuka, iyi niyete, komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan, kendisini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Türkiye ne Oruç Reis gemimizin ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz