Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BULGARİSTAN TARAFINDAN KIRCAALİ YOLU HİZMETE AÇILDI

BULGARİSTAN TARAFINDAN KIRCAALİ YOLU HİZMETE AÇILDI

13
0

Yunanistan Makas yolunun Bulgaristan tarafındaki 24 kilometrelik Kırcaali-Podkova (Nalbantlar) yolunun resmi açılışı gerçekleştirdi. Yeni inşa edilen Cebel (Şeyh Cuma) Durağı-Podkova yolunun kullanıma girmesiyle Kırcaali ile Gümülcine arasındaki mesafe yaklaşık 15 kilometre kısaldı.

Açılış töreninde, Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Petır Kirov, Yol Altyapısı Kurumu Başkanı Müh. Stefan Çaykov, Yunanistan’dan Doğu Makedonya Trakya  Bölge Genel Sekreterliği İcra Sekreteri Konstantinos Kaçimigas, Kırcaali Valisi Biser Nikolov, Kırcaali ili il ve ilçe belediye başkanları, Kırcaali milletvekilleri Müh. Erdinç Hayrullah, Mustafa Ahmet, Milko Bagdasarov ve Tsveta Karayançeva, Kırcaali Hıristiyan Cemaati Başkanı Peder Petır Garena ve Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, projeyi uygulayan inşaat şirketlerinin temsilcileri de hazır bulundular.

Peder Petır Garena, Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet ile birlikte sürücülerin yolu kazasız ve belasız kullanmaları için dua ettiklerini söyledi. Peder, sürücülerin araçlarını dikkatlice sürmelerini ve trafik kurallarına uymalarını hatırlattı. Bu yolun ne Bulgaristan’a, ne Türkiye’ye, ne de Yunanistan’a ait olmadığına dikkat çekerek, deneyim alışverişi, komşuluk ve etkileşim örneği olduğunu ifade etti. Türkçe, Yunanca ve Bulgarca olarak, “Hayırlı Yolculuklar” dileğinde bulunarak dua etti.

Ardından “Bismillahir Rahmanir Rahim” diyerek konuşmaya başlayan Beyhan Mehmet, “Peder Petır Garena ile sadece dua edip amin diyeceğiz, çünkü biz akşamdan beri bu güzel yolda trafik kazaları olmaması için dua etmekteyiz. Dostluk ilişkilerinin kurulmasına yol açmasını temenni ederiz” diye ifade etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz