Ana Sayfa Yunanistan Haber Bulgaristan ve Romanya’dan Yunanistan’a Gelenlere Negatif Covid-19 Test Sonucu Şart

Bulgaristan ve Romanya’dan Yunanistan’a Gelenlere Negatif Covid-19 Test Sonucu Şart

0
0

Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’dan gelenlere negatif Covid-19 test sonucu şartı getirdi.

Yunanistan, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Bulgaristan ve Romanya’da gelen yolculara negatif Covid-19 test sonucu şartı getirdi.

Birçok ülke sınırlarını turistlere yeniden açmasının ardından bazı yeni tedbirleri uygulamaya başladı. Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’dan havayolu ile gelen yolculara negatif Covid-19 test sonucu şartı getirdi.

Uygulama 28 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında geçerli olurken, Yunan vatandaşları uygulamadan muaf tutuldu. Yunanistan Sivil Savunma yetkilileri, tarafından yapılan açıklamada “Bulgaristan ve Romanya’da havayolu ile Yunanistan’a gelen yolcular 72 saat önce yapılmış ve negatif olan Covid-19 test sonucunu ibraz etmek zorunda” denildi.

Yetkililer, ülkenin yabancı ziyaretlere güvenli bir şekilde açılması için diğer ülkelerin verilerinin sürekli takip edildiğini aktardı. Yunanistan Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, yaptığı açıklamada “Dikkatli olmayı bırakır ve normalleşmeye devam edersek, salgın yeniden başlar. İşte o zaman her şey değişir” dedi.

Öte yandan Yunanistan’da toplam korona virüs vaka sayısı 4 bin 166’ya, hayatını kaybedenlerin sayısı 201’e yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz