Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BULGARİSTAN TÜRKLERİ BAŞMÜFTÜSÜNÜ SEÇTİ

BULGARİSTAN TÜRKLERİ BAŞMÜFTÜSÜNÜ SEÇTİ

26
0

Bulgaristan Türkleri Başmüftüsünü seçti. Yaklaşık 976 delegenin katılımıyla gerçekleşen seçimde Dr. Mustafa Hacı oybirliği ile yeniden Başmüftü olarak seçildi.

Sofya’da gerçekleşen Bulgaristan Müslümanları Olağan Konferansında yapılan oylamada Başmüftü Dr. Mustafa Hacı oybirliği ile yeniden Başmüftü olarak seçildi. Yüksek İslam Şura Başkanı ise Başmüftü Vekili ve geçici Yüksek Şura Başkanı Vedat Ahmet oldu.

Mustafa Hacı yapmış olduğu konuşmasında yeniden Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü seçilmesinden dolayı tüm delegelere teşekkür etti. Hacı, “2010-2011 yıllarında yaşanılan sorunlar yine yaşanabilir. Onun için hep birlikte bu zorlukları aşacağımıza eminim. Siz değerli cemaatimiz ile birlikte olduğumuz sürece biz her çeşit zorlukları aşarız.” diye sözlerine ekledi.

Sofya Milli Kültür Sarayı’nda sıkı güvenlik önlemleri alınarak 976 delegenin katılımıyla gerçekleşen konferansa yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda misafir katıldı. Batı Trakya’dan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, ve Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman katıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz