Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜYÜKELÇİ URAS, GÜVEN MEKTUBUNU SUNDU

BÜYÜKELÇİ URAS, GÜVEN MEKTUBUNU SUNDU

16
0

Türkiye’nin yeni Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’a güven mektubunu sundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Uras’ı makamında kabul etti. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmede Türk-Yunan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi üzerinde duruldu. Türk-Yunan ilişkilerinin iyi bir seyir izlediğini ifade eden Papulyas, “Çok şey oldu, ancak daha da olması gerekenler var. Sizin de bu istikamette çalışacağınıza inanıyorum.” dedi.

Büyükelçi Uras’a Türkiye’nin hangi bölgesinden olduğunu soran Papulyas, “Ankara’danım” yanıtını aldı. Uras’ın güven mektubu sunduğu törende Türkiye’nin Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve askeri ataşelik temsilcileri de hazır bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas da merasimde yer aldı.

 

Yunanistan ve Türkiye milli marşlarının çalınmasının ardından Büyükelçi Kerim Uras, Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nı selamladıktan sonra konuttan ayrıldı.

Geçen Aralık ayında görevine başlayan Türkiye’nin yeni Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan’daki görevine atanmadan önce Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs ve Yunanistan Dairesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapıyordu. Kerim Uras, son 10 yılda Atina’ya atanan Yunanistan ve Kıbrıs konusunda uzman en kıdemli Türk diplomatlardan biri olarak kabul ediliyor.

Hasan Hacı Atina

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz