Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜYÜKELÇİ KERİM URAS, BAKAN MANİATİS İLE GÖRÜŞTÜ

BÜYÜKELÇİ KERİM URAS, BAKAN MANİATİS İLE GÖRÜŞTÜ

10
0

Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, Türkiye‘nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ile Trans Adriatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projesini görüştü.

Alınan bilgiye göre, sıcak bir atmosferde geçen görüşmede, TAP’ın, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) bir devamı olduğunu belirten Maniatis, bu projenin Yunanistan ile Türkiye‘yi daha da yakınlaştırarak, iki ülke arasında sıkı bir iş birliğinin sinyalini verdiğini söyledi.

Maniatis, TAP doğalgaz projesinin iki ülke için yatırımları destekleyerek, ekonomiyi güçlendirecek yeni beklentiler oluşturduğunu ifade ederek, inşaat çalışmalarının belirlenen zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Büyükelçisi Kerim Uras ise TAP’ın seçimiyle ilgili gelişmelerin bölge için bir istikrar unsuru olduğunu söyledi.

Çevre ve enerjiyle ilgili ikili iş birliği konularının da ele alındığı görüşmede, iki ülke arasındaki anlaşma uyarınca oluşturulması kararlaştırılan Enerji Koordinasyon Komitesi’nin faaliyete geçirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

Görüşmede ayrıca Büyükelçi Uras, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız‘ın Türkiye‘ye davetini Maniatis’e iletti. Daveti kabul eden Yunan Bakan, Türkiye‘yi ziyaret edeceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz