Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜYÜK MÜSELLİMKÖY’ÜNDE İFTAR GELENEĞİ 4. YILINDA DA DEVAM ETTİ

BÜYÜK MÜSELLİMKÖY’ÜNDE İFTAR GELENEĞİ 4. YILINDA DA DEVAM ETTİ

9
0

 

İftar geleneği bu yılda dördüncü kez Büyük Müsellimköy’ünde devam etti. 1 Ağustos Çarşamba akşamı Büyük Müsellimköy halkının düzenlediği ve hayırsever soydaşlarımızın da katkılarıyla bu yılda coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

 

İftara Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, sabık Milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Gümülcine Belediyesi Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Gümülcine Meclis Üyesi Koray Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Erkan Ruşen, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Devecioğlu ve Rıdvan Molla İsa, Müsellimköylü hayırsever işadamı Faik Besimoğlu, Büyük Müsellimköy Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Cevat Abdurrahman, Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet ve okul öğretmenleri ile köy halkı katıldı.

 

Büyük Müsellimköy Din Görevlisi Mehmet Mustafa, “Ramazan-ı Şerif’in veda etme hüznü ile birlikte, Bayram neşesini şimdiden hissettiğimiz bu mübarek akşamda aşımızı bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

İftar sonrası Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmasında köylerimizin iftar geleneğini tamamen terk ettiklerini belirtti. Oysa bu geleneğin sürdürülmesi gerekliliğini vurguladı.

 

Müftü Şerif, “Bu iftarların yapılmasında emeği geçen, maddi ve manevi katkısı olan herkesten Allah’tan razı olsun ve katkısı olanları da cani gönülden tebrik ediyorum. Din ibadetlerle birlikte bazı şekillerden ibarettir. İşte bu akşam yapmış olduğumuz toplu iftar da bir şekilden ibarettir. Bu şekil Allah katında makbul olduğu gibi, gelecek nesillere de büyük bir örnek teşkil etmektedir.

Ne yazık ki son yıllarda köylerimiz bu gelenekleri tamamen terk ettiler. Ama, en azından bu bölgede Büyük Müsellimköy’de yapılan bu iftar dini geleneklerimize bağlı olduğumuzu gösteriyor. Yakanın diğer köylerinde de yapılmasından yana olduğumu belirtmek isterim.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz