Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU YIL DA GTGB’DE İFTAR BEREKETİ YAŞANDI

BU YIL DA GTGB’DE İFTAR BEREKETİ YAŞANDI

26
0

Bu yıl da Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) iftar bereketi yaşandı.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeğine ilginin çok yoğun olduğu görüldü. Yaklaşık 2000 kişi GTGB bahçesi ve etrafındaki yollara hazırlanan masalarda misafir edildi. İftar yemeğine katılanlar ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtılar ve bir kez daha kardeşlik duyguları içinde aynı sofrayı paylaştılar.

Yoğun katılımın yaşandığı iftar yemeğine Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve değerli eşleri Hülya Akıncı hanımefendinin yanı sıra Seçilmiş Müftüler İbrahim Şerif, Ahmet Mete, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü Mustafa Karabulut, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Meclis üyeleri Mustafa Katrancı, Önder Mümin, Ahmet İbram, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Ahmet Emin, Celal Bayar Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Emre Ahmet Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’in yanısıra binlerce soydaş katıldı.

Bu yılki iftara Selanik’ten gelen T.C. Selanik Başkonsolosluğu Ticaret Müşaviri M. Serak Buralı, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Müdürü İhsan Delikanlı da katıldı. Edirne ve Keşan’dan da misafirler vardı.

İftar sonrasında selamlama konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı GTGB Başkanı Necat Ahmet yaptı. Ahmet, katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Devamında DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek, Müftü İbrahim Şerif ve son olarak Başkonsolos Ali Rıza Akıncı kürsüye gelerek selamlama konuşmalarını yaptılar.

Müftü şerif konuşmasında, “bu akşam burada amaç yemek yemek değil; biraraya gelmek, dertleşmek bayram öncesi kucaklaşmak ve birbirimizle selamlaşmaktır. Bu birliğe bütün İslam aleminin muhtaç olduğu gibi, azınlık olarak bizler de muhtaçız. Birbirimize sarılmak, bir arada olmak, iri olmak, diri olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“Burada bu ulu çınarın gölgesinde biraraya geldik. Aslında iki çınarın gölgesindeyiz.”

Son olarak kürsüye Başkonsolos Ali Rıza Akıncı geldi. Akıncı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bu gün burada harika bir manzarayla karşı karşıyayız. Aynı sofrada aynı yemeği paylaşarak, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdik. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Gümülcine Müftülüğü’ne ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne özellikle de günlerdir emek sarf eden güneş altında çalışan genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Burada bu ulu çınarın gölgesinde biraraya geldik. Aslında iki çınarın gölgesindeyiz. Biri Gençler Birliği’nin kendisidir, 90 yıllık bir kurumdur. Diğeri de en çok Türk milletini temsil eden avluda bulunan bu çınardır. Kökü toprağın derinliklerine inen ve dalları geleceğe doğru uzanan ve ecdadımızın bu topraklarda her bir köşeye diktiği bu ulu çınar gerçekten de bizleri temsil ediyor. Ümit ederim; bu topraklarda da sizlerin varlığı, bu çınar gibi verimli olsun ve kıyamete kadar devam etsin. Herkesi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5pyp1o_gtgb-ve-gumulcine-muftulugu-iftar-yemegi-2017_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5q0m2e_gtgb-ve-gumulcine-muftulugu-iftar-yemegi-2017-konusmalar_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz