Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU UYGULAMA BU ŞEKİLDE HANGİ AVRUPA ÜLKESİNDE VAR?

BU UYGULAMA BU ŞEKİLDE HANGİ AVRUPA ÜLKESİNDE VAR?

26
0

Bu uygulama bu şekilde hangi Avrupa ülkesinde var acaba?

Evet, burası Avrupa Birliği ülkesi Yunanistan, Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesi, burada çocuklara yönelik belirli zamanlarda Yunan Ordusu’na ait doktorlar tarafından sağlık hizmeti köylerdeki okulların sınıflarında ayaküstü veriliyor. Çocuklar giysilerini çıkarıyor, ayakta durarak doktorlar tarafından sağlık taramasından geçiriliyor.

Peki, hiç düşündünüz mü yıl boyunca tüm Azınlık köylerinde ağırlıklı olarak bu sağlık taraması neden yapılıyor? Ordu tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, silahlı kuvvetlerin vatandaşlara yönelik bedava, karşılıklsız bir hizmet olarak duyuruluyor.

Gelişmiş diğer Avrupa ülkelerinde sağlık hizmetleri okulların sınıflarında bu şekilde mi veriliyor? Bir sınıfın içinde çocuklar kar kış demeden, soğuk sıcak demeden soyunuyor ve doktorlar tarafından kontrol ediliyor. Peki bu kontrollerde doktorlar neyi tespit etmeye çalışıyor?

Değerli okurlar, değerli Batı Trakya halkı, bu uygulamayla ilgili o kadar sorulacak sorular sıralanır ki, ardı arkası kesilmez. Evet, Merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu’ya bağlı sağlık ekipleri bu hizmeti vermesin demiyoruz. Versin, versin ama TIP uygulamasına uygun, teçhizatlı muayenehanelerde, hastanede, sağlık ocağında, tam teşekküllü seyyar hastane aracında yapılması daha uygun olacaktır. Okulların sınıfları çocukların eğitim alması içindir. Çocuk psikolojisi dikkate alınarak yapılması ise asla göz ardı edilmemelidir.

Geçtiğimiz günlerde yine benzeri çağ dışı denilebilecek bir uygulama İskeçe’nin dağlık kolu Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Gökçepınar ve Dolaphan köylerinde yapıldı. 4. Kolordu’ya bağlı sağlık ekipleri Kardiyoloji ve Ortopedi uzman doktorlar ilkokul öğrencileri üzerinde bir dizi sağlık taraması kontrolleri gerçekleştirdi. Maalesef görüntü yine aynıydı. Koskocaman bir derslik ve içinde ayaküstü yapılan sözde sağlık taraması. Allah aşkına, bu mu çocuklara yönelik verilen sağlık hizmeti? Bu şekilde mi olmalı?

Ancak 4. Kolordu tarafından yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanlığı’nın gözetiminde 4. Kolordu Trakya’da bir kez daha sosyal yüzünü gösterdi” deniliyor.

Belediye Başkanı Sayın Cemil Kabza, bu uygulamalar bu şekilde senin yönettiğin Belediye sınırları içerisinde yapılıyor, bundan haberin var mı? bu şekilde yapılan bir sağlık taramasına nasıl izin verebiliyorsun ki? Askeri yetkililerle bu konuyu konuşup olması gerektiği gibi yapılmasını talep ettin mi bu güne kadar?

Yorum sizin…..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz