Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU SEÇİMLERDE “BİZİM VALİ” YANNAKİDİS’İN İŞİ ZOR

BU SEÇİMLERDE “BİZİM VALİ” YANNAKİDİS’İN İŞİ ZOR

20
0

Yannakidis’in bu seçimlerde işi zor. Drama bölgesinde başlayan dışlanmışlık, Kavala, İskeçe ve Evros bölgesinde de devam ediyor. Yannakidis’in Drama’da Yardımcısı Yannis Ksanthopoulos ile düştüğü görüş ayrılığı Nevrokopi bölgesinde de nevrokopi Belediye Başkanı Mavridis ile devam ediyor. Drama bölgesinden gelen haberler, Yannakidis’in listesinin dağılmak üzere olduğu iddia ediliyor.

İskeçe bölgesinde de durum farklı değil. İskeçe’de Pavlidis’in .alışmaları tam gaz devam ederken, Yannakidis İskeçe’de de listesine aday arayışı olduğu belirtiliyor.

Evros bölgesinde ise Yannakidis’in 2010 seçimlerinden sonra verdiği sözlerin hiç birini tutmadığından dolayı bölgede bu seçimlerde beklenenin çok altında oy alacağı ifade ediliyor.

Rodop ili ve genel anlamda Batı Trakya Türk Azınlığı’na gelince, Yannakidis 2010 seçimlerinden sonra Azınlığın hiç bir etkinliğine katılmadığı açıkça görülmektedir. Yannakidis’in listesinden seçilen Azınlık Meclis üyelerinin ise Aris Yannakidis’in yolundan giderek Azınlığın etkinliklerinde boy göstermemeleri anlaşılır gibi değil.

Azınlığın son zamanlarda “240 İmam Yasası” ile uygulanmaya başlanmasında dahi Azınlık Meclis üyelerinin hiç birinin sesi dahi çıkmaması, tepki göstermemeleri Azınlık insanının belirttiğine göre “ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL” yorumlarına neden oluyor.

Yannakidis Rodop Valisi olduğu dönem de büyük çoğunlukta Azınlık gençlerinin işsizlikle ilgili sorunlarına çözüm aramadığı gibi, 2010 yılı itibarıyla Bölge Genel Sekreteri olduğu süre içerisinde Avrupa Birliği’nden bölgeye gelen programlarla ilgili Azınlık gençlerini bu programlara dahil edilmesinde yardımcı olmaması, öncülük etmemesi Azınlıkta “YANNAKİDİS BİZİ UNUTTU” spekülasyonlarına sebep vermeye devam ediyor.

“EL SIKMA HİZMETİ ÇALIŞMALARI BAŞLAYABİLİR”

Yerel Yönetimlerin seçimlerinde geri sayım başladı. Yannakidis’in Azınlık köylerini beşe beş kala ziyaret ederek, Azınlık insanının oyunu alması için “el sıkma çalışmalarına” başlaması bekleniyor.

Nasıl olsa Rodop ili özellikle “BİZİM PASOK’ÇU VALİ” sloganıyla tüm Azınlık oylarının Yannakidis’e ve dolayısıyla da ülke genelinde biten PASOK Partisi’ne gideceği beklentisiyle Yannakidis ve etrafı çok rahat bir tavır sergilemeye devam ediyorlar.

“AZINLIĞIN HER KESİMİNİ KUCAKLAMA FOTOGRAFLARINA DEVAM”

Azınlık kurum ve kuruluşların temsilcileri zaman zaman kendisine gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, sorunlar sadece bir fotograf karesinde çözülüyor gibi bir görüntü veriliyor. Oysa Azınlık insanı Yannakidis’ten sorunlara eğilmesini bekliyor.  


Köyde çiftçi traktörüne 10 euroluk mazot koyuyor, arabasına 5 euroluk benzin koyuyor, gençler motosikletlerine 2 euroluk benzin ancak koyabiliyor, OGA sağlık defterleri çiftçinin borcundan dolayı yenilenemiyor ve dolayısıyla hastaların ilaçları yazılamıyor, kimin umurunda, aç olsak da, cezalara mahruz kalsak da, itilip kakılsak da NASIL OLSA PASOK BİZİM PARTİMİZ, VALİ YANNAKİDİS BİZİM VALİMİZ!!!!  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz