Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU NE REZİLLİK, RAMAZAN BAYRAMI’NDA ASKERLERİMİZE İZİN YOK!

BU NE REZİLLİK, RAMAZAN BAYRAMI’NDA ASKERLERİMİZE İZİN YOK!

20
0

Bu ne rezillik, Ramazan Bayramı’nda herkes ailesiyle bayram yaparken askerlerimize izin yok. 

Yunanistan genelinde değişik bölgelerde vatani görevini yapan kardeşlerimiz Ramazan Bayramı izinine gelemeyecekler. Gerekçe olarak ise, Gümülcine (Atanmış) Müftülüğü’nün Savunma Bakanlığı’na konu ile ilgili yazıyı zamanında yazmaması Bakanlık tarafından gerekçe olarak görterildi.

Bu duruma el atan SYRİZA Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf, Bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yaptıklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade ediyorlar ve sorunun Gümülcine (Atanmış) Müftülüğü’nden kaynaklandığını belirtiyorlar.

Her iki Milletvekili yazılı bir basın bildirisiyle duruma açıklık getirmeye çalıştılar.

 

BİRLİK GAZETESİ olarak, Savunma Bakanı Sayın Panos Kammenos’u derhal bu kabul edilemez durumu çözmesini talep ediyoruz. Bu bir dini bayramdır, dinimize saygıyı gözardı edemez, etmemelidir. Kardeşlerimiz Bayram sevincini kışlada değil, aileleriyle birlikte evlerinde yaşamalıdır. Aynen Hristiyan askerlere Paskalya ve Hristugena bayramlarında yapılan uygulama şimdi de bizim bayramımızda bizim askerlerimize yapılmalıdır.  

 

Milletvekillerinin basın bildirisi aşağıdaki gibidir. 

 

 

B A S I N   B İ L D İ R İ S İ

Ülkemizde vatani görevini yerine getiren er ve erbaşlar hangi dine mensup olursa olsun, dini bayramları süresince izin alma hakkına sahiptir.

Bayram izinlerinin verilme amacı, askerlerimizin gerek dini görevlerini yerine getirebilme gerekse bayram süresini ailelerinin yanında geçirebilmeleridir.

Bize ulaşan bilgiler ışığında, önümüzdeki Ramazan Bayramı sebebiyle verilen izinlerde sorunlar yaşandığını öğrendik. İlgili bakanlığa yaptığımız müracaat sonucu bakanlıktan verilen cevap; müftülükten bayram tarihi ile ilgili yazı bekledikleri yönündeydi. Bunun üzerine, Gümülcine (Atanmış) Müftülüğü’nü uyararak, 10/7/2015 tarihli mektubumuzla gereğinin yapılmasını istedik.

Edindiğimiz bilgiye göre, müftülük konuyu dikkate alıp gerekli makamları 13/7/2015 tarihli yazı ile bilgilendirmiş, fakat geç kalmıştır. Gümülcine (Atanmış) Müftülüğü’nün böyle konulara hassasiyet gösterip, daha erken davranması gerekirdi.

Söz konusu bayram izinleri, kanaatimizce dini liderlerin yetkisinde değil de, devlet mekanizmasının sorumluluğu altında olmalıdır. Bu tür sorunların herhangi bir dini görevlinin müdahalesine gerek kalmadan, hızlı ve basit kararlarla devletin ilgili makamları tarafından çözüme kavuşması daha verinde olacağına inanmaktayız. Dini yetkililerin ve görevlilerin sorumlu oldukları dini konularla sınırlı kalmaları çok daha uygun olacaktır.

SIRIZA RODOP MILLETVEKİLLERİ

Ayhan Karayusuf

Mustafa Mustafa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz