Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU HABER ÜLKEMİZ YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI’NA İTHAF OLSUN

BU HABER ÜLKEMİZ YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI’NA İTHAF OLSUN

19
0

CUMHURBASKANI PLEVNELiEV: “BAYRAMLAR MANEVi BiRLiK iÇiN BiR FIRSATTIR”

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ramazan Bayramı mesajında ülkedeki tüm Müslümanları kutladı.

Müslümanların Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerle kutladığını belirten Cumhurbaşkanı Plevneliev, bayramların sevinç zamanı ve beraberce manevi birliği ve uzlaşmayı aradığımız zamanlar olduğunu belirtti. Bulgaristan Müslümanlarının, herkese kalplerini açarak kendilerine yakışır onurlu ve umutlu bir şekilde bayramı karşılayacaklarına inandığını vurgulayan Plevneliev, “Fakir ve zengin, sağlıklı ve hasta, genç ve yaşlı herkesin ümit adına el ele vermesini temenni eder, beraber inşa etiğimiz ortak evin barış ve huzurlu olması için yaptığımız icraatların başında iyilik ve bağışlamanın yer almasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Başmüftü Mustafa Aliş de birer bayram mesajı yayınlayarak Müslüman halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Birlik gazetesi olarak temennimiz, umarız ülkemiz Yunanistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı; önümüzdeki dini bayramlarda böyle mesajlar yayınlayarak, Batı Trakya Türk Azınlığı ve Yunan halkı arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine vesile olur. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz