Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU CUMA DA SECCADELER PARKA SERİLDİ VE CUMA NAMAZI EDA EDİLDİ

BU CUMA DA SECCADELER PARKA SERİLDİ VE CUMA NAMAZI EDA EDİLDİ

28
0

Bu Cuma da Selanik’te seccadeler parka serildi ve Cuma namazı eda edildi. Balkanlar’ın merkezi olan Selanik’e bu manzara yakışmıyor.

Selanik’te yaşayan Müslümanlar ve turistler bu hafta da Cuma namazını yine parkta kıldılar. Yetkililer ise halen yaklaşık 2 aydan bu yana durumu görmezlikten gelmeye devam ediyor.

Anlaşılan cesaretli olduğu söylenen, “Türk turistleri Selanik’e bekliyorum” diyen Belediye Başkanı Yannis Butaris de maalesef cami konusunda sınıfta kaldı.  

Selanik’te yaşayan Müslümanlar ve turistler Cuma namazını bu hafta da parkta kıldılar. Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında bulunan bir bölümde ibadetlerini yerine getiren, Selanik’te yaşayan Müslümanlar geçtiğimiz haftalarda Cuma namazını derneğin yanında açık alanda bulunan Tirolois meydanında bulunan parkta kılmışlardı. Bu uygulama bu Cuma günü de devam etti.

Bu hafta yine aynı durum yaşandı. Öyle ki devlet yetkilileri ve belediye yönetimi Selanik’te yaşanan bu çağ dışı uygulamayı dikkate almamaya devam ediyor.

Bunun sebebi ise, dernek çatısı altında bir bölümde kendi imkanlarıyla oluşturdukları namazgahın Yunan devleti tarafından izinsiz ibadethane olduğu gerekçesiyle kapatılmış olmasıdır.

Gerçek anlamda şu an Selanik’te yaşayan yaklaşık 4.000 Müslümanın ibadetlerini yapacak bir caminin bulunmaması kabul edilir gibi değil. Bırakın camiyi bir namazgahın dahi olmaması var olanın da kapatılmış olması asla kabul edilecek bir durum değildir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz