Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BU AKŞAM DEDEAĞAÇ’TA RUSYA VE TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYORLAR

BU AKŞAM DEDEAĞAÇ’TA RUSYA VE TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYORLAR

26
0

Bu akşam Dedeağaç’ta (Aleksandrupolis) Trakya Etnoloji Müzesi öncülüğünde “Avrupa Yeni İmparatorluklara Karşı. Rusya ve Türkiye” konulu bir oturum gerçekleştiriliyor.

Avrupa’nın jeopolitik konuları üzerine ön sıralarda gelen öğretim görevlilerinden biri olan Yunan Prof. Dr. Georgios-Stilianos Prevelakis, 24 Eylül Pazartesi günü saat 20:00’de Trakya Etnoloji Müzesi’nde önemli bir sunum yapacak.

Prof. Dr. Georgios-Stylianos Prevelakis, yeni jeopolitik süreçler, işbirlikleri, çelişkiler ve aynı zamanda karşılıklı bağımlılıklar ve dünya haritasındaki ve Akdeniz’deki görünür dengeler için konuşacak.

Prevelakis, Jeopolitik, Kent Planlama ve Kültür Coğrafyası alanlarında uzman kişiliğiyle tanınıyor. Balkanlar’ın jeopolitik konumuna yönelik yaptığı çalışmalardaki katkısı özellikle iyi bilinmektedir.

1949 yılında Atina’da Dünya’ya gelen Georgios-Stylianos Prevelakis, Atina’da Ulusal Meçovio Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık bölümünden mezun oldu. Şimdi Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nde Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (Paris I) ve Siyasi Çalışmalar Enstitüsü’nde (Sciences Po) Profesördür.

Georgios-Stylianos Prevelakis 1978-1980 yılları arasında İmar Bakanlığı’nda Bakan Stefanos Manos’un yanında Atina’nın imar ve iskan planlaması çalışmalarını yürüttü.

Önceden Yunanistan’da, Amerika’da ve 1984 yılından beri de ikamet ettiği Fransa’da, Yunanistan-Balkanlar konusunda Coğrafya, Tarih, Siyasal Bilimler, Mimarlık, Avrupa Coğrafyası ve Genişleme Politikası, Diaspora Jeopolitiği, Coğrafya Kuramı vb. konularında Öğretim görevlisi olarak hizmet veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz