Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTÖB İSKEÇE’DE “AZINLIK ÖĞRENCİLERİ’NİN ÜNİVERSİTE’YE GİRİŞLERİNDE BÖLÜM SEÇİMİ VE ÖNEMİ” ADLI KONFERANS...

BTTÖB İSKEÇE’DE “AZINLIK ÖĞRENCİLERİ’NİN ÜNİVERSİTE’YE GİRİŞLERİNDE BÖLÜM SEÇİMİ VE ÖNEMİ” ADLI KONFERANS DÜZENLEDİ

15
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin düzenlediği “Azınlık Öğrencileri’nin Üniversite’ye Girişlerinde Bölüm Seçimi ve Önemi” adlı konferans 18 Şubat 2012 Cumartesi günü İskeçe Türk Birliği salonunda gerçekleşti. Konferansa dinleyici olarak lise öğrencileri, veliler ve öğretmenlerin yanısıra milletvekili Çetin Mandacı, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Erkan Ruşen, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Bakeş Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesi Müdürü Hikmet Şakir, Encümen Yüksek Kurul Asbaşkanı Hüseyin Zeybek ve İskeçe Seçilmiş Müftülüğü temsilcisi katıldılar.

 

Yapılan Protokol konuşmalarında bu tür toplantıların öneminden bahsedildi ve devamlı tekrarlanması istendi.

Konferansta konuşmacı olarak ise Nurdan Ahmet, Asime Hasanoğlu ve Serkan Halil yer aldılar. Nurdan Ahmet “Ergenlik ve Ergenlikte İletişim – Meslek Seçiminde Ailenin Rolü” konusunu izleyicelerle paylaştı.

Asime Hasanoğlu “Özgüven – Empati – Mutlu Ergen – Başarı” konularına yer verdi.

Son olarak Serkan Halil ise “Meslek Seçimi Ve Önemi” konu başlıklarını anlattı.

Konferans konuşmalarının ardından Batι Trakya’da misafir olarak bulunan Dumlupınar Üniversitesi kurucusu ve eski rektörü Ömer Rıza Akgün kısa bir konuşma yaparak konferansa katkı sağlamaya çalıştı. Daha sonra soru-cevap ve değerlendirme bölümüne geçildi. Bu bölümde öğrenciler konuşmacılara kafalarına takılar soruları yönelttiler ve onlardan cevap aldılar. Ayrıca bazı veliler ve yöneticiler de konferansın ilk defa düzenlenmesine rağmen başarılı ve etkileyici olduğunu ifade ettiler. Oturumu yöneten Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, konferans sonunda yapılan değerlendirmeler neticesinde üniversiteye hazırlanan azınlık öğrencilerinin hazırlık süreci içerisinde mutlaka rehber ve danışman öğretmenlerden destek alınması gerektiğini bunun için de birlik lokalinde bu konuda bir yerin tahsis edilmesine hazır oldukları belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz