Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTÖB ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ MORAL GECESİNE KATILDI

BTTÖB ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ MORAL GECESİNE KATILDI

13
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nden Başkan Sami Ali Toraman önderliğinde 51 kişilik bir grup, Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Öğretmenlere Moral gecesine katıldı. Sanatçı Sibel Can’ın sahne aldığı etkinliği yaklaşık 5 bin kişi izledi. İstanbul’daki etkinlik ile ilgili Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nden basına yazılı bir açıklama gönderildi.

Açıklama aynen şöyle.

 

BASIN DUYURUSU

Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Öğretmenlere Moral gecesine Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nden Başkan Sami Ali Toraman önderliğinde 51 kişi katıldı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Yönetim Kurulu ve üyeler Şişli Belediyesi’nin daveti üzerine 13 Aralık 2011 Salı günü İstanbul’a gitti. İstanbul’da ilk olarak Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezerek muhteşem tarihi içlerinde hissetiler.

Daha sonra Şişli Belediye’sinin Etiler’deki Tatlıses Kebap Lokantası’nda Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği onuruna verdiği akşam yemeğine katıldılar.

 

Akşam yemeğinde Şişli Belediyesi Genel Koordünatörü Munik hanım yaptığı açış konuşmasında “Sizleri burada ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, sınırların kalktığı ve gelip gitmelerin daha fazla olduğu bir dünya istiyoruz” dedi.

 

Sonra Başkan Sami Ali Toraman yaptığı konuşmada “ Burada bulunmaktan sonderece mutlu olduklarını ve Van depreminden dolayı geçikmiş bir Öğretmenler Günü kutlaması olduğunun farkındayız. Bizler de Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği olarak Van Erciş’te olan deprem için çok üzüldük. Maddi ve manevi kaynaklarımızla Van’lı kardeşlerimize ve öğretmenlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e bu davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” diyerek konuşmsını tamamlamıştır.

 

Sonra da sözü Işık Sadık Ahmet alarak Şişli Belediyesi’nin konukseverliğine teşekkür etti. Daha sonra Lütfi Kırdar Kongre Salonunda Öğretmenlere Moral Gecesine geçildi. Moral Gecesinde Başkan Sami Toraman yaptığı konuşmada “Sevgili konuklar, bu gecede bulunmamızı sağlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e, Munik hanıma ve Işık sadık Ahmet’e teşekkürler ediyorum. Belediye Başkanımız Batı Trakya’ya gelişlerinde Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ne bizzat gelerek bir çayımızı içtiği için kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Batı Trakya’da Arbacıköy’deki camiiye madi ve manevi destek veren Şişli Belediyesi’ne Batı Trakya Türk Azınlığı adına teşekkür ediyorum. Öğretmenlere Moral Gecesinin Öğretmenler Günde olmasını isterdik fakat Van Depremi bazı durumları değiştirdi. Bizler Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği olarak hatırı sayılır bir parayı Van Depremzedeleri için ilk etapta gönderdik. Yardımlarımızı yapmaya da devam edeceğiz. Sözü daha fazla uzatmadan iki büyüğün sözüyle konuşmamı tamamlamak istiyorum. Sokrat diyor ki; Hayatta herşeye değer biçebilirsiniz. Ama öğretmenin eserine değer biçemezsiniz.Çünkü o birşey değildir ama herşeydir. Son olarak ta Gazi Mustafa Kemalin sözü olan; Milletleri yalnız ve ancak öğretmenler kurtarabilir diyor. Hepinize teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını tamamlamıştır.

Konuşmaların ardından Sibel Can Konserine geçilmiştir. Konseri yaklaşık olarak 5000 kişi izlemiştir.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği

Yönetim Kurulu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz