Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber BTTÖB Öğretmenler Günü’nü Kutladı

BTTÖB Öğretmenler Günü’nü Kutladı

6
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir etkinlikle kutladı.

23 Kasım 2019 Cumartesi akşamı düzenlenen etkinlikte, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri etkinliğe gelen davetlileri kapıda karşıladı.

Etkinliğin programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Programın devamında selamlama konuşmalarına geçildi ve ilk olarak kürsüye Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet geldi.

Başkan Aydın Ahmet konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı.

“Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulları talebimiz dikkate alınmıyor.”

“Başta Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’mizin değerli öğretmenleri olmak üzere, Dünya’daki tüm fedakar öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Batı Trakya Türk Azınlığı, dünyada uluslararası bir anlaşma ile tanınan ancak etnik kimliği tanınmayan ender belki de tek azınlıktır. Bizler, Lozan Anlaşması ile bu vatana emanet edildik. Eğitim alanında emanet edilirken eğitim alanında özelliklerimiz garanti altına alınmıştır. Lakin Lozan’dan bugüne geçen süreç içerisinde özellikle yönetiminden sonra Azınlığın fikri alınmadan, tek taraflı çıkarılan yasalarla Azınlık eğitiminin her geçen gün özel ve özerk olma özelliği elinden zorla alınmaktadır.

Bugün itibariyle Azınlık eğitim sistemi içerisinde Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulları talebimiz dikkate alınmıyor. İlkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan, çocuk azlığı bahane edilerek okullarımız bir bir kapatılıyor. Halihazırda görev yapan öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmek için talep edilen Türkiye destekli seminerlere imkan verilmiyor. Bir Azınlık okulu olan Medreseler’de Lozan Antlaşması’na aykırı olarak Türkçe dersleri keyfi olarak kaldırılıyor. Türkiye Üniversiteleri’nden mezun olan öğretmenlerimizin okullarımıza atanması talebimiz 1923’ten bu yana karşılık görmüyor. Sayıca yetersiz olmalarına rağmen yeni Azınlık Ortaokulu ve Lisesi açılmasına müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Azınlık eğitimi için de mevcut sorunların listesi her geçen gün büyüyor. Anlaşılan o ki, Türk Kültürü’nün son bulması ve Azınlığın asimile edilmesi isteniyor.

Ülkesine sadık birer Yunan vatandaşı olarak bu haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyorum ve ülkemiz yöneticilerinin bu yanlıştan dönmelerini umutla bekliyorum. 1951 Kültür Anlaşması neticesinde Türkiye’de öğretmen okullarında yetişip Azınlık okullarında son derece zor şartlar altında 40 yılı aşkın öğretmenlik yapan emektar öğretmenlerimiz Azınlığımıza her alanda hizmetler vermişlerdir. Bugün Azınlıkta birçok aydın insanın yetişmesinde ve toplumun çağdaşlaşmasında kazandığımız sosyal, siyasi ve kültürel alanda gelişmesinde emekleri çok büyüktür. Onlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

İdealist, cesur ve çalışkan genç nesil meslektaşlarıma şunları söylemek isterim; Öğrencinizi her zaman takdir edin ve her durumda tutarlı olun. Öğrenciniz hangi yaşta olursa olsun ve hangi derste olursanız olun mizah ve oyunun hayatının bir parçası olduğunu gösterin. Öğretmenin ses tonu, beden dili, duygu ve düşüncelerini ifade ediliş şekli, bakışları öğrencileri çok etkiler. Her çocuğun hayatında bir iz bırakacağımızı unutmayın. Bırakacağınız olumluluk veya olumsuzluk derecesi sizin elinizde. Her öğretmen kendi saygınlığını kendisi yaratır. Mesleğinizin gücüne inanın. Siz işinizi ne kadar çok severseniz öğrencileriniz de sizi o kadar çok sevecektir. Her derste fark yaratın. Küçücük farklı öğrencilerimizde büyük heyecanlar yaratılır. Onları heyecanlandırmaktan vazgeçmeyin. Bu sizin mesleğinizi olan da artıracaktır. Sizler bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren bir öğretmen olun. Sizlerin de öyle olduğunuzu biliyor ve çocuklarınıza sunduğunuz sevgiden ve bilgiden ötürü sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu duygularla anavatanımıza, vatanımıza ve Azınlığımıza üstün emekleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, Ebediyete intikal etmiş başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum. Sizlere saygılarımı sunuyorum.”

Sırasıyla kürsüye Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif geldi. Müftü Şerif yaptığı konuşmada şunları dile getirdi.

“Öğretmenleri canı gönülden tebrik ediyorum ve kucaklıyorum”

“Bu akşam büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk öğretmenlerine bağışladığı bayram olarak ilan ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tebrik ediyor, bu vesileyle bugüne kadar Batı Trakya’mızda ve Türk milletinin evlatlarını yetiştiren fakat hakkın rahmetine kavuşan tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün hayatta var olan milletimizin evlatlarına, gençlerine yön veren, şekil veren öğretmenleri de canı gönülden tebrik ediyorum ve kucaklıyorum. Batı Trakya’mızda yüzlerce doktor, yüzlerce avukat, yüzlerce mühendis ve diğer alanlarda çalışan çok sayıda başarılı insanlar yetiştiren sizlersiniz. Ne mutlu ki sizlere bugün sokağa çıktığınız zaman önünüze birisi geldiğinde yıllar önce çocuk olarak bıraktığınız ve öğretmenim elinizi öpeyim diye karşımıza çıkan bir sürü gençler var. Bugün Batı Trakyamız eğer bu kadar okumuşa sahip olmuşsa sizler sayesindedir. Bundan dolayı sizlere minnettarız, sizlere teşekkür ediyoruz.”

Son olarak kürsüye Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu geldi. Başkonsolos Ömeroğlu da günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi.

“Öğretmenler eğitim camiasında eğitim sisteminde en önemli yapı taşlarıdır”

“Bu güzel gecede sizinle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın başkanımız eğitim alanında karşılaşılan sorunları gayet güzel ve net bir şekilde sizlere aktardı. Tekrar o konulara değinmeye gerek yok. Sayın Müftümüz İslam’da eğitimin yerini kısaca açıkladı. Bunlar önemli mesajlar içeriyor. Ben eğitim alanında en önemli yapı taşının öğretmenler olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir toplumda bir okul veya herhangi bir fiziki imkânı sağlamış olsanız bile içini öğretmen koymazsanız, işini yapan öğretmenler koymazsanız bu okuldan tabii ki hiçbir başarı bekleyemezsiniz. Dolayısıyla öğretmenler eğitim camiasında, eğitim sisteminde en önemli yapı taşlarıdır. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese, başta sayın Başkan Aydın Ahmet olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha nice 24 Kasımları kutlamayı diliyorum.”

Konuşmaların ardından folklore ekiplerinin gösterilerine geçildi. İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği folklore grupları katılımcılara güzel gösteriler sundu.

Etkinliğin devamında türküler ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Türk Sanat Müziği Korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Etkinliğe, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Müftü İbrahim Şerif, milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı Harun Bekir, Türkiye Lüleburgaz Kepirtepe Öğretmen Okulu mezunu bir grup öğretmen, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni temsilen Yüksel Esat’ın yanı sıra öğretmenler, emekli öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz