Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD’DE GENEL KONGRESİ ÖNCESİ ADAYLAR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BTTDD’DE GENEL KONGRESİ ÖNCESİ ADAYLAR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

21
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin (BTTDD) Genel Kongresi 8 Mayıs Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.

BTTDD Genel Merkezi’nin 52’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 8 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak. Kongreye derneğin Türkiye geneline yayılan şubelerdeki yöneticiler de katılacak. Yapılacak kongrede halihazırdaki BTTDD Genel Başkanı Ramazan Çakır aday olmayacak.

Eski dernek başkanlarından, alfabetik sıraya göre, Burhanettin Hakküder ve Ferruh Özkan, BTTDD Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için aday olacaklarını açıkladılar. Kongrede ayrıca Bursa’dan da başkanlık için yarışacak bir adayın çıkabileceği iddia ediliyor.

 

Başkan adayları kongre öncesi bir araya gelecekler

 

BTTDD’nin 8 Mayıs Pazar günü yapılacak 52’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adayları, BTTDD Genel Başkanı Ramazan Çakır’ın daveti üzerine 5 Mayıs Perşembe günü derneğin Genel Merkezi’nde bir araya gelecekler.

 

Ramazan Çakır: Kongrede Batı Trakya kazanacak

 

BTTDD Genel Başkanı Ramazan Çakır Azınlıkça’ya yaptığı açıklamada, amacının yapılacak genel kongrede adayların eşitlik ilkeleri içerisinde sevgi ve saygıyla yarışmalarını sağlamak olduğunu ve 52’nci Olağan Genel Kongre’nin bir Batı Trakya şöleni hâline dönüşmesini arzuladığını belirtti.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Çakır Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin 52’nci Olağan Genel Kongresi’ne Türkiye ve Batı Trakya’daki bütün herkesin davetli olduğunu söyledi. Çakır “Kim olursa olsun kongrede Batı Trakya kazanacak” dedi.

 

Burhanettin Hakküger: “Kongrede bize yakışanın olmasını arzu ediyorum”

 

Eski dernek başkanlarından avukat Burhanettin Hakküder Azınlıkça’ya yaptığı açıklamada, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin (BTTDD) 1946 yılında kurulduğunu ve Türkiye’nin köklü legal dernekleri arasında yer aldığını ve genel kongrede başkanlık için birden fazla adayın yarışmasının dernek adına sevindirici olduğunu belirtti.

“Kongrede bize yakışanın olmasını arzu ediyorum” diyen Hakgüder, genel kongreyi kazanması durumunda BTTDD tüzüğünün yüklediği misyonu yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Batı Trakya Türklerinin Yunanistan ile Türkiye arasında köprü değil, maya olacağını söyleyen Hakgüder, “Batı Trakya Türkleri tarih boyunca köle kullanmadılar, kendileri de hiçbir zaman köle olmadılar” dedi.

Batı Trakya konularında dik durmakla birlikte Yunan-Türk dostluğunu da önemsediğine değinen Hakgüder seçimi kazanmaları durumunda derneğin daha iyi tanıtılması amacıyla azınlık ve çoğunluk basınına Keşan’da yemek vermeyi de planladıklarını belirtti.

 

Ferruh Özkan: “Tekrar adayım”

 

Geçen sene geçirdiği açık kalp ameliyatı nedeniyle BTTDD Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Ferruh Özkan Azınlıkça’ya yaptığı açıklamada, 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek 52’nci Olağan Genel Kurul’da tekrar aday olacağını söyledi.

Sağlık durumunun düzelmesiyle birlikte “Daha yapacak çok işimiz var” diyen Özkan, başkan seçilmesi durumunda ilk icraatının İskeçe Türk Birliği (İTB) ve Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) tabelalarını asmak olacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz