Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD: “MELİHA AKYOL’U TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEMEYE VE İLGİLİLERİ GEREĞİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”...

BTTDD: “MELİHA AKYOL’U TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEMEYE VE İLGİLİLERİ GEREĞİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ” (AKYOL’DAN ÖZÜR YAZISI GELDİ!)

21
0

“Meliha Akyol’un ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Meliha Akyol’u toplumdan özür dilemeye ve ilgilileri gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol katıldığı bir oturumda Batı Trakya Türkleri’nden bahsederken, “Çoğu göç gelmiş Batı Trakya’dan oradan buradan ezik insanlar” şeklinde incitici ifadeler kullandı. Bunun üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü ve merkezi İstanbul’da bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nden yazılı bir açıklama geldi.

KINAMA YAZISI

Zikretmek dahi istemediğimiz Meliha Akyol’un ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Meliha Akyol’u toplumdan özür dilemeye ve ilgilileri gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Mübarek ramazan bayramında bir kez daha şahit olduk ki dilin kemiği yok. Böylesine mübarek bir günde hele hele bizlerle bir hafta öncesinde aynı iftar sofrasına oturmuş birinin basına yansıyan ve tüm toplumumuzu rencide eden ifadelerini görmenin, duymanın şaşkınlığını yaşıyoruz. Her zaman Batı Trakya ve Balkanlar’daki mücadelenin siyaset ve partiler üstü konumuyla devam ettirilmesi gerektiğini vurguladığımız ve buna daha da özen gösterdiğimiz özellikle böyle bir dönemde, hiçbir siyasi ve insani düşünce ile tarif edilemeyecek ifadeler karşısında toplumumuz adına sessiz kalmamız mümkün değildir.

Tarihini bilmeyenlerin kullanabileceği ifadeleri zikredenin öncelikle şunu bilmesi gerekir; kullandığınız o ifadeyi zikretmeksizin o insanların Balkanlar’ı Türk Yurdu yapan insanların torunları, tarihte kurulan İlk Türk Cumhuriyeti’nin kurucuları olduğunu ve yaklaşık yüz yıldır azınlık olarak yaşamalarına rağmen kendi kişiliklerinden, benliklerinden ve değerlerinden taviz vermeksizin dimdik şekilde var olma mücadelesini sürdürdüklerini, tüm dünyaya da sesini duyurmaya çalıştıklarını bilmeniz gerekir. Kendini ifade etmekten uzak dediğiniz o toplum bugüne kadar tüm ülkenin dertlerini dile getiren Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde görev alan değerli bakanları, değerli bürokratları aralarından çıkarmıştır. Bu ülkede her alanda önemli değer ifade eden insanları bünyesinde barındırmıştır. Bu ülke için bırakın düşüncelerini ifade etmekten çekinmeyi, hiç düşünmeden vatan için göğsünü siper eden, canını veren Mustafa Cambaz gibi 15 Temmuz Şehidini bağrından çıkarmıştır.  

Bu nedenle zikretmek dahi istemediğimiz kullandığınız ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Meliha Akyol’u Batı Trakya Türk toplumundan  özür dilemeye ve ilgilileri gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

ÖZÜR DİLEDİ!

Balkanlar’da yaşayan Müslüman Türk topluluklarının kınama yazıları ve baskıları sonucunda AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol’dan bir özür yazısı geldi. Akyol yazısında söylediklerine açıklık getirdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz