Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD KONGREYE GİDİYOR

BTTDD KONGREYE GİDİYOR

22
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Merkezi Mayıs ayında seçimlere hazırlanıyor.

Şube kongrelerini tamamlayan BTTDD 19 Mayıs 2013 günü İstanbul’da büyük kongresini gerçekleştirecek.

Mevcut Genel Başkan Avukat Burhanettin Hakgüder’in tekrar aday olmayı düşünmediği kongrede şu ana kadar adaylığını açıklayan Batı Trakyalı olmadı.

Adaylıkla ilgili çalışmalar devam ediyor

1 Mayıs’ta kadın teşkilatlarıyla kahvaltıda buluşan Hakgüder’e Batı Trakyalı kadınların iki yıl daha görevde kalmasını istedikleri belirtildi.

Bu arada dernekte başkan olarak görev yapmış yedi eski başkanın 30 Nisan 2013 Salı günü bir araya geldikleri ve yeni döneme ilişkin yapılması gerekenler konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.

Hakgüder’in adaylık kararını değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu

Burhanettin Hakgüder kongreye ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Batı Trakya Türkleri ve Dayanışma Derneği büyük Türk Milleti’nin kurmuş olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. 19 Mayıs tarihinde gerçekleşecek kongrede aday olmayı düşünmüyorum. Fakat camiamıza yakışacak ve ileriye götürecek bir aday muhakkak çıkacaktır. Bizler de onlarla beraber koordineli çalışarak yeni yönetim ve başkanın etrafında birleşerek ona destek olacağız.

Yeni seçilecek başkanımıza önümüzdeki dönemde uygulanacak dört önemli proje bırakıyoruz. Bu projelerin tüm altyapısı hazırlanmıştır. Göreve gelecek başkan ve yönetim kurulumuz düğmeye basmasıyla uygulamaya başlanacaktır.

O projelerden ilki yaklaşık 80 Batı Trakyalı akademisyenin görev yapacağı Batı Trakya Araştırma Merkezi’nin kurulması ve faaliyete başlaması…

İkincisi Batı Trakya kökenli tanınmış gazeteciler Hüseyin Gülerce, Yalçın Bayer ve Yavuz Baydar’ın öncülüğünde Türkiye ve Batı Trakya’daki gazetecilerin yayın kurulunda yer alacağı “Batı Trakya Akademi” adlı yayın organını süreli yayın halinde çıkarılması…

Üçüncüsü Batı Trakya kökenli kadınlarımızın önderliğinde yardıma muhtaç öğrencilere aylık 100 TL burs desteği sağlanması ve okutulması…

Dördüncüsü derneğimizin eski başkanlarından Taner Mustafaoğlu önderliğinde derneğin vizyon ve misyonunun modern çağın gereklerine uygun bir şekilde yapılandırılması…

Türkiye’nin sayılı sivil toplum kuruluşlarından biri olan Batı Trakya Türkleri netice olarak 19 Mayıs 2013 günü kongreye gidecek.

Kongrede derneğe kayıtlı 10 binin üzerinde Batı Trakyalı’nın oy kullanma hakkı var.

Genel Başkan Burhanettin Hakgüder’in Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan bir de ricası var, Hakgüder diyor ki, “Yurtdışı Türkler Başkanlığı projelerini yürütürken özellikle Batı Trakya camiası ile ilgili çalışmalarda bizlerle koordineli çalışırsa daha verimli sonuçlara ulaşırız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz