Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD GENEL BAŞKANI RAMAZAN ÇAKIR’DAN VEDA MESAJI

BTTDD GENEL BAŞKANI RAMAZAN ÇAKIR’DAN VEDA MESAJI

21
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ramazan Çakır, derneğin 8 Mayıs Pazar günü yapılacak genel kongresinde kendi kararıyla genel başkanlık görevinden ayrılacağı için Batı Trakyalılara bir veda mesajı yayınladı.

BTTDD Genel Başkanı Ramazan Çakır’ın veda mesajı şu şekildedir:

 

Çok kıymetli Batı Trakyalı hemşerilerim,

İskeçe Türk İlkokulu’nda 4. sınıfı okurken ailemle İstanbul’a göç ettik. Babamın mezarı İskeçe’dedir. Türkiye’de tahsilimi bitirdim ve uzun yıllar üst düzey görevlerde yöneticilik yaptım. Arkadaşlarımızın talebi ve davetini kabul ederek 2009 yılı Mayıs’ında İstanbul’da düzenlenen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 51. Olağan Genel Kongresi’nde genel merkez yönetimine seçildim. Kasım 2010’dan bu yana ise BTTDD Genel Başkanı olarak hemşerilerime hizmet etmek gayretiyle görev yapmaktayım. Bu vesile ile 1946’dan bu yana BTTDD çok şerefli hizmetler yapan, başkanlık ve yönetici görevinde bulunan büyüklerimizi ve arkadaşlarımızı şükran ve minnetle anmak isterim. BTTDD’de daha önce görev alanlar, hizmet nöbetlerini diğer arkadaşlarına devretmişlerdir. Ben de, 8 Mayıs 2011 İstanbul Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde yapılacak 52. Olağan Genel Kurul Toplantısında görevimi seçilecek arkadaşıma devredeceğim. İnanıyorum ki yeni Genel Başkan hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacaktır.

 

Muhterem dava arkadaşlarım,

Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımız hassas bir dönemden geçiyor. Global dengeleri tehdit eden problemler bizi de yakından ilgilendiriyor. Sıkıntıları aşabilmek için her şeyden önce sahip olduğumuz inançlarımızı, kültürümüzü, geleneklerimizi ve tarihi değerlerimizi sahiplenerek geleceğe doğru yaşam kalitemizi daha da güçlendirmeliyiz. Bu amaca ulaşabilmek için birlik ve beraberlik içinde kardeşçe, arkadaşça ve dostluk duygularıyla birbirimize sarılmak, yardımlaşma içinde olmak ve komşularımızla iyi geçinmek bizim rehberimiz olmalıdır. Diğer taraftan, ekonomik ve tarımsal faaliyetlerimize ivme kazandırmak mecburiyetindeyiz. Ovada, yakada ve Balkan’da sahip olduğumuz toprakların bizim en büyük doğal kaynağımız ve zenginliğimiz olduğunu bilmeliyiz. Çiftçimizin yaptığı tütün ziraatının kaybolmaya başlaması dolayısıyla alternatif projelerin hazırlanması ve çiftçilerimizin bu projeler istikametinde eğitime alınması önemli gelişmelerdir. Unutmayalım ki Batı Trakya iklimi, su ve toprak kaynakları itibari ile dünyanın en verimli ziraat arazilerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Ancak bu arazilerden şu ana kadar alınan verimlilik gerçek kapasitesinin çok altındadır. Bu umut verici çalışmaların devamını temenni ederim.

 

Vefakâr ve cefakâr kardeşlerim,

Sizlere veda ederken, öncelikle T.C. Gümülcüne Başkonsolosumuza, Türk azınlığı milletvekillerimize, seçilmiş müftülerimize, bütün sivil toplum kuruluşlarına, çok kıymetli medya mensuplarına ve canımızdan çok sevdiğimiz Türk Azınlığı Hemşerilerimize sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Toplumun her kesiminden yakın ilgi ve destek gördüm. Hizmetlerimizi planlarken; soydaşlarımız ve komşularımız ile birlikte el ele çalışarak, paylaşarak ve eşit haklara sahip olarak yaşamak idealleri öncelikli prensiplerimiz oldu. Unutmayalım ki bizler ve komşularımız inançları ayrı olsa da bütün insanlığın atası Hz. Adem (a.s.)’ın torunları olarak ezelden geldik, ebede gidiyoruz.

Hoşçakalınız, haklarınızı helal ediniz.

BTTDD Genel Başkanı Ramazan Çakır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz