Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD BURSA YÖNETİMİ YAKA’YI UMUTLANDIRAN TESİSİ GEZDİ

BTTDD BURSA YÖNETİMİ YAKA’YI UMUTLANDIRAN TESİSİ GEZDİ

33
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin Uzm. Dr. Ali Eminlatif Başkanlığındaki yönetimi, işadamı Levent Sadık Ahmet’i, Batı Trakya’nın Yaka bölgesinde kurduğu kiraz şoklama ve paketleme tesisinde ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ dedi.

Eminlatif, genç işadamına kabulünden dolayı teşekkür ederek, ”Batı Trakya’nın sizin gibi girişimcilere ihtiyacı var. Çok önemli olduğunu düşündüğümüz modern bir tesisi, Yunanistan’ın içinde bulunduğu ağır ekonomik kriz sürecinde bölgeye kazandırmış olmanızdan dolayı tebrik ediyoruz. Merhum liderimiz babanız Dr. Sadık Ahmet’in izinden yürüyerek, Batı Trakya’ya önemli hizmetler yapıyorsunuz. Kiraz üreticilerine ve sizlere bol kazançlar diliyorum” dedi. YAKA IKE Üst Yöneticisi (CEO) Levent Sadık Ahmet de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, BTTDD Bursa Şubesi yöneticilerine tesisi gezdirerek, detaylı bilgiler verdi.

Üreticiye her türlü hizmet veriliyor…

Kalite standartları açısından tesisin Yunanistan’da zirvede yer aldığını vurgulayarak, aldıkları kirazın üretim sürecini ve zirai ilaç kullanımını da çok iyi takip ettiklerini söyledi. Çiftçileri bilinçlendirmeye yönelik yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Ahmet, seminerler düzenlediklerini ve 300 çiftçiyi sertifikalandırdıklarını kaydetti. Levent Sadık Ahmet, sadece Batı Trakya’dan değil, Yunanistan genelinden ürün aldıklarını dile getirerek şu bilgileri verdi: ”Önümüzdeki yıl ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı planlıyoruz. Geride bıraktığımız sezonda fiyatı 2,30 Euro’ya kadar çıkardık. Son 20 yılın en yüksek rakamları ile üreticiden ürün aldık. 20 gün aynı fiyattan alım yapmayı başardık. 1,20 Euro ile sezonu kapattık. Eskiden bu fiyattan sezon açılıyor ve 70-80 Cent ile kapatılıyordu. Budamadan gübre ve zirai ilaç kullanımına kadar her alanda üreticileri bilgilendiriyoruz. Toprak analizi yapıyoruz. Bizi dinleyen üretici bu yıl en iyi meyvesini üretti.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz