Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD BURSA ŞUBESİ’NDEN “BALKAN SAVAŞLARI’NIN 100.YILI” KONFERANSI

BTTDD BURSA ŞUBESİ’NDEN “BALKAN SAVAŞLARI’NIN 100.YILI” KONFERANSI

9
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Balkan Savaşları’nın 100. Yılı münasebetiyle bir konferans verdi. Konuk olarak Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ve Balkanlar üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan  araştırmacı  emekli öğretmeni Bahtiyar Sipahioğlu’nun katıldığı konferansta Balkan Savaşları ve Savaşlar sırasında yaşanan felaketler tartışıldı.Balkanları kan gölüne çeviren 1912 Balkan Savaşları’nın 100. Yıl dönümünü anmak amacıyla Batı Trakya Türkleri Bursa Şubesi konferans düzenledi.

“Balkan savaşları o yörelerden gelmiş bizler için çok vahim bir hatıradır.”

Balkan savaşlarında yaşanan trajedileri ve o dönemde göç etmek zorunda kalan Türklerin anlatıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, “Balkan savaşları o yörelerden gelmiş bizler için çok vahim bir hatıradır. Osmanlı himayesinde yüzlerce yıl birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayan Balkan milletleri, bazı yabancı güçlerin kışkırtmalarıyla Müslüman Türklere karşı düşman oldu. Bugün bile o topraklarda yaşayan soydaşlarımıza yönelik baskılar ve kışkırtmalar devam ediyor. Ancak bizlere düşen; Balkanlarda barışı inşa etmek olmalıdır” diye konuştu.

“Balkanlar’ı Anadolu toprağından ayrı düşünemeyiz”

Dış Türklerden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Demirhan da Balkanların devamlı kanayan bir yara olduğunu vurgulayarak, “150 yıllık bir dönemde yaşananlar eğer bir batılının başına gelseydi birçok roman, şiir ve filme konu olurdu. Biz maalesef bu konularda biraz eksik kaldık. Balkanları unutturmaya çalışanlara karşı ne yapılması gerekiyorsa biz yapacağız. Unutulmamalıdır ki Balkanlar’ı Anadolu toprağından ayrı düşünemeyiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz