Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTD DERNEĞİ GAZETECİLERİN YOKLUĞUNDA BATI TRAKYALI SİYASİLERİ İPSALA’DA BULUŞTURDU

BTTD DERNEĞİ GAZETECİLERİN YOKLUĞUNDA BATI TRAKYALI SİYASİLERİ İPSALA’DA BULUŞTURDU

16
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi 18 ve 25 Mayıs 2014 tarihinde Yunanistan’da yapılan yerel ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan ve seçilenlere İpsala’da bir yemek verdi.

HERKES GAZETECİLİĞE SOYUNMUŞ!

Verilen yemeğe Batı Trakyalı hiç bir Türk gazetecinin davet edilmemesi ise dikkat çekti. Yemekli toplantıya katılanlar kendi kendilerine cep telefonlarıyla fotoğraf çekip sanal ortamda paylaştılar, ancak nedendir bilinmez Batı Trakya’da zor şartlar altında her daima Batı Trakya Türk Azınlığın davasına geceli gündüzlü Yunanistan’ın baskılarına, cezalarına rağmen görev yapan basın mensupları yok sayıldı. Görünen o ki, Batı Trakya’da herkes kendi reklamını yapmak üzere gazeteciliğe soyunmuş! Hayırlısı olsun.

Ancak, BİRLİK Gazetesi olarak şunun altını çizmek istiyoruz. Eğer Batı Trakya Türk Azınlığı’nın verdiği mücadelede , sivil toplum kuruluşları ve siyasiler tarafından BATI TRAKYA TÜRK BASINI yok sayılmak isteniyorsa, biz dün de vardık ve var olmaya devam edeceğiz!

 

KENDİ KENDİLERİNE TOPLANDILAR VE YİNE YEMEK YEDİLER

Edirne’nin İpsala ilçesindeki etkinliğe Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi AP milletvekili adayları, yeni seçilen Kozlukebir, Mustafçova ve Yassıköy belediye başkanları, Batı Trakya genelindeki belediyelere seçilen belediye meclis üyeleri, Doğu Makedonya Trakya Eyaletine seçilen meclis üyeleri ve BTTDD yöneticileri ile şube başkanlanları katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu yaptı. Mustafaoğlu konuşmasında yemeğe katılan herkese davetlerini kabul ettiği için teşekkür etti. Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar olarak her zaman bölgenin sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirten Taner Mustafaoğlu hem Batı Trakya’da yaşayan hem de Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar olarak her zaman birlik içinde ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. BTTDD’nin Batı Trakyalıların sorunlarının çözümü noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelesine yılmadan devam edeceğini ifade etti.

Taner Mustafaoğlu’nun ardından sözü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı olan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete aldı. Ahmet Mete konuşmasında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın başarılı bir seçim süreci atlattığını ancak asıl mücadelenin bundan sonra olduğunu belirtti ve gerek iktidar gerekse de muhalefetten seçilen herkese görevinde başarılar diledi.

Ahmet Mete’nin ardından DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş konuştu. Mustafa Ali Çavuş BTTDD’ne verdiği yemekten dolayı teşekkür etti. DEB Partisi Genel Başkanı 25 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde DEB Partisi’nin aldığı sonuçtan duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu sonucun alınmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Başarının kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Ali Çavuş, DEB Partisi olarak bu sorumluluğun bilincinde olduklarını ve bunu layıkıyla taşımaya çalışacaklarını belirtti.

Daha sonra DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu konuştu. Ozan Ahmetoğlu’da sözlerine BTTDD’ne düzenlediği etkinlikten dolayı dernek yöneticilerine teşekkür ederek başladı. Ozan Ahmetoğlu, 25 Mayıs’taki AP seçimlerinde azınlığın gösterdiği birlik ve beraberliğin son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Seçimlerden önce azınlığın bir araya gelemeyeceğini söyleyenlere karşı, halkın tek yumruk olarak güçlü bir birlik mesajı verdiğini söyleyen Ahmetoğlu, ayrıca alınan sonuç ile Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sesinin hem Atina’ya hem de Avrupa’ya güçlü bir şekilde ulaştığını vurguladı.

Daha sonra yeni seçilen Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı da birer selamlama konuşması yaptı.

Etkinlik tüm katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz