Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BTTB DERNEĞİ BAŞKANI AHMET SALİHOĞLU BAŞKONSOLOSLU’ĞA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

BTTB DERNEĞİ BAŞKANI AHMET SALİHOĞLU BAŞKONSOLOSLU’ĞA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

11
0

Türkiye’de Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Batı Trakya Türk Birliği (BTTB) Derneği Genel Başkanı Ahmet Salihoğlu, 10 Ocak 2012 tarihinde Ankara’da buılunan dernek genel merkezinde, Bosna ve Batı Trakya’dan gelen genç gazetecilerle bir araya geldi.

Bu ziyaret dolayısıyla çok duygulandığını belirten BTTB Derneği Başkanı Salihoğlu, Kavala’da, Yunan Altın Şafak Partisi yandaşlarının, ilin Belediye Başkanı’nı ziyaret etmekte olan Gümülcine Başkonsolosu sayın İlhan Şener’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve bu tür davranışların iki ülke arasındaki barışçıl çabalara kesinlikle katkı sağlamayacağı gibi, her iki ülkenin de uzun vadeli çıkarlarına hizmet etmeyeceğini kaydetti.

Başkan Salihoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Bu tür saldırılar maalesef son zamanlarda artmış görünüyor. Altın Şafak Partisi taraftarlarının hiçbir şeyi şiddetle çözemeyeceklerini anlamaları, ya da birilerinin onlara anlatması gerekmektedir. Özellikle Yunan devletinin bu tür saldırılar karşısında daha etkin önlemler almasını beklemekteyiz. Bilindiği üzere sözkonusu parti, Batı Trakya’da da teşklâtlanmasını sürdürmektedir ki, bizi esas kaygılandıran budur.

Öte yandan Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı sayın Koray’ın da sudan sebeplerle Şubat ayı başında mahkeme karşısına çıkarılacak olması, Batı Trakya’daki eğitim ve temel insan hakları sorunlarının kısa vadede çözümü konusunda maalesef pek fazla umutlu olamayacağımızı göstermektedir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz