Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTADK: “BTTADK OLARAK GAZZE’DEKİ ASKERİ OPERASYONLARI BÜYÜK ENDİŞE VE ACIYLA İZLİYOR, ŞİDDETLE...

BTTADK: “BTTADK OLARAK GAZZE’DEKİ ASKERİ OPERASYONLARI BÜYÜK ENDİŞE VE ACIYLA İZLİYOR, ŞİDDETLE KINIYORUZ”

14
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu İskeçe’de Müftü Ahmet Mete Başkanlığında yaptığı toplantıda İsrail’in Gazze’deki Müslümanlara yönelik yaptığı askeri operasyonları ele alarak görüştü.

21 Temmuz 2014 tarihinde yapılan toplantıda, 25 Temmuz 2014 Cuma günü saat 14:30da, Gazze’de yapılan  katliamın ve İsrail vahşetinin durması için İskeçe meydanında yürüyüş yapmak üzere toplanma kararı aldı.

Ayrıca toplantıda bir de kınama yapılması kararlaştırıldı. Kınamada, “İsrail’in son günlerde Gazze’de masum sivil halkı hedef alan askeri operasyonlarını Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak büyük endişe ve acıyla izliyor, şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

 

KINAMA

22 Temmuz 2014

Kurulduğu tarihten bu yana uluslararası hukuku, meşruiyeti ve yasallığı hiçe saymakta hiçbir sınır tanımayan İsrail’in son günlerde Gazze’de masum sivil halkı hedef alan askeri operasyonlarını Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak büyük endişe ve acıyla izliyor, şiddetle kınıyoruz.

Etnik ve dini nefret duygusuyla planlandığı anlaşılan ve artık açıkça katliam boyutuna varan bu saldırılar tüm dünyaya karşı insanlık suçu teşkil etmektedir.

Tarihi boyunca halkının maruz kaldığı acıları her vesileyle hatırlatan İsrail’in bugün kendisinin aynı insanlık suçunu tekrarlamasını, bundan da öte dünya kamuoyunun Gazze’de İsrail’in devlet eliyle uyguladığı terör ve katliama seyirci kalmasını anlayamıyoruz.

Bu saldırılara bir an evvel son verilmesi için derhal harekete geçilmesinin ve benzer saldırıların dünyanın neresinde olursa ve hangi dini/etnik/kültürel grubu hedef alırsa alsın zamanlıca önlenmesinin tüm insanların üzerinde bir farz olduğuna inanıyoruz.

İsrail’in saldırıları sonucunda şehit düşen Filistinli kardeşlerimize Allah-u Teala’dan (C.C.) rahmet, yaralılara acil şifa, evlatlarını ve yakınlarını kaybeden kardeşlerimize sabır diliyoruz.

 

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

 

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU’NUN YÜRÜYÜŞ KARARI

21 Temmuz 2014

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, 21 Temmuz 2014 tarihinde aldığı karar gereğince, 25 Temmuz 2014 Cuma günü saat 14:30da Gazze’de yapılan  katliamın ve İsrail vahşetinin durması için İskeçe meydanında yürüyüş yapmak üzere toplanma kararı almıştır. Kamuoyuna duyurulur.  

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz