Ana Sayfa Uncategorized BTTADK: “Bu Saygısız Tutumu Şiddetle Kınıyoruz”

BTTADK: “Bu Saygısız Tutumu Şiddetle Kınıyoruz”

2
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), İskeçe’nin Horozlu köyünde Türk mezarlığının Bulustra Belediyesi tarafından tahrip edilmesini kınadı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, mezarlıkların tarihi ve kültürel öneme sahip anıt ve kutsal alanlar olduğu belirtilirken, iş makineleri ile tahrip edilen mezar taşlarının onarılması ve yerlerine taşınılması talep ediliyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

“İskeçe Horozlu köyünde bulunan, azınlığa ait Türk mezarlığının tahrip edilip yerine futbol sahası inşasını onaylayan Bulustra Belediyesi başta olmak üzere, tarihi ve kültürel değerlerimize karşı yapılan bu saygısız tutumu şiddetle kınıyoruz.

Mezarlıklar, tarihi ve kültürel öneme sahip anıt ve kutsal alanlardır. Belediye başkanının vermiş olduğu bu talihsiz karar neticesinde iş makineleri ile tahrip edilen mezar taşlarının onarımı ve yine ait oldukları yere, olması gerektiği şekilde taşınması öncelikli talebimizdir.

Son olarak belediyenin bu hatalı kararından vazgeçmesini ve yapmış olduğu eylemden dolayı Türk azınlık toplumuna bir özür borçlu olduğunu belirtmek isteriz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz