Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTADK: “Barış Pınarı” Harekatının Muvaffakiyetle Tamamlanmasını Dileriz”

BTTADK: “Barış Pınarı” Harekatının Muvaffakiyetle Tamamlanmasını Dileriz”

8
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk çerçevesinde başlatmış olduğu “Barış Pınarı” Harekâtının muvaffakiyetle tamamlanmasını dileyen bir duyuru yayınladı.

Duyuru aynen aşağıdaki gibidir.

DUYURU

“Son yıllarda artan terör eylemleri sebebiyle birçok ülkenin iç huzuru ve düzeni bozulmuştur. Özellikle Suriye’de terörün doğurduğu acımasız bölgesel çatışmalar neticesinde, birçok insan canını kurtarmak üzere yurtlarını terk edip, komşu ülkelere sığınmıştır. Tarihsel kardeşlik bağlarının ve insani duyguların yüklediği sorumlulukla, anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti dört milyona yakın Suriyeli mülteciye, 2012 yılından beri ev sahipliği yapmaktadır. Ancak bu göçmenlerin bir kısmı Avrupa Birliği ülkelerine gitmek maksadıyla illegal yollarla ülkemiz Yunanistan’a geçmekte ve yol güzergâhı olarak bölgemizi kullanmaktadırlar. Zaman zaman bu davetsiz misafirler köylerimizin cami odalarını izinsiz kullanmakta, zarar vermekte ve bazen de yapılan toplu geçişler köy halkını ürkütmektedir.

Hem ülkemiz Yunanistan’ın hem AB ülkelerinin arzu etmediği bu duruma bir çözüm bulmak hem de 40 yıldır sınır ötesi terörden çok çekmiş bir ülke olarak, bu terör belasını sonlandırmak amacıyla geçtiğimiz günlerde anavatanımız Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı temsilen Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak, terör belasını ortadan kaldırmak, mülteci sorununa son vermek ve mültecileri güvenle ülkelerine yerleştirmek üzere anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk çerçevesinde başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtının muvaffakiyetle tamamlanmasını diler, kalben ve dualarımızla yanlarında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle şehitlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı temennilerimizi de iletmek isteriz.”

Saygılarımızla

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz