Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTADK: “6 MAYIS 2012 SEÇİMLERİNDE KAYBEDECEK BİR OYUMUZ YOK”

BTTADK: “6 MAYIS 2012 SEÇİMLERİNDE KAYBEDECEK BİR OYUMUZ YOK”

16
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesinde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan karar sonrası yazılı bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda, Azınlık insanının 6 Mayıs 2012 tarihinde sandığa giderek oylarını Türk adaylara vermeleri temenni ediliyor.

 

 

DUYURU

30 Nisan 2012

 

Saygıdeğer Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı Mensupları,

 

Yunanistan, 6 Mayıs 2012 tarihinde sandığa giderek yeni Parlamentosunu oluşturacaktır. Bilindiği üzere Batı Trakya Türklerinin Yunan Parlamentosu’nda bağımsız milletvekilleriyle temsili % 3’lük seçim barajı uygulamasıyla bugünkü  şartlarda mümkün değildir. Batı Trakya Türkleri, 1989 seçimlerine ilk kez bağımsız katılmış ve bir milletvekili çıkarmıştır. Bu seçimlerin hemen ardından getirilen baraj sistemi 1993 seçimlerinde bağımsız adaylar için de uygulanmış ve azınlığın bağımsız milletvekili çıkarması da imkânsızlaşmıştır. Çünkü ülke çapında % 3 oy alabilmek, yaklaşık 300.000 oy gerektirmektedir. Toplumumuzun parlamentoda  temsili için tek bir seçenek kalmıştır. Bu seçenek, siyasi partiler bünyesinde gösterilen Türk adaylar etrafında  güçlü bir şekilde birleşmektir.

Batı Trakya Türkleri yıllardır yaşadığı sıkıntılara karşı onurlu bir şekilde, inançla mücadele etmiştir. Bu mücadelenin Yunanistan Meclisinde de en iyi şekilde sürdürülebilmesi için mümkün olan en yüksek sayıda Türk adayın seçilerek Yunanistan Meclisine gitmesi gerekmektedir.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesinin özgür ve güçlü bir şekilde Yunanistan Meclisinde duyurulması ve Azınlığımızın layıkıyla temsil edilmesi, seçimlerde bilinçli bir şekilde sandık başına giderek, Türk adayların desteklenmesiyle olacağı inancını taşımaktayız.

Değerli Batı Trakya Türk Azınlığı Mensupları 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak genel seçimlerde kaybedecek bir oyumuzun olmadığını bilerek Türk adaylara oy vermeniz temennisiyle seçimlerin Azınlığımıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

 

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz