Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BTİHLMMD: “TÜRK AZINLIĞI’NIN HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDEMEYECEĞİ BİR KANUNDUR”

BTİHLMMD: “TÜRK AZINLIĞI’NIN HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDEMEYECEĞİ BİR KANUNDUR”

15
0

Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu, “240 İmam Yasası” olarak bilinen yasanın Parlamento’da kabul edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

 

BASIN AÇIKLAMASI

Azınlığımız insanı tarafından “240 İmam Yasası” olarak bilinen 2007 yılında çıkarılmış olan 3536/2007 sayılı kanunda değişiklikler yapılmak üzere yeniden meclise getirilmesi ve kabul edilmiş olması İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları camiasını olduğu kadar, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın da hiçbir şekilde kabul edemeyeceği bir kanundur.

Azınlık milletvekillerimizin tüm iyi niyetli uyarı ve çabalarına karşın Yunan parlamentosunda herhangi bir iyi niyetin gösterilmemiş olmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Uluslararası kanunlar, ikili anlaşmalar ve insani değerler noktasında yüzde yüz haklı olduğumuz bir konuda Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının ilgili kurum ve kuruluşlarına danışılmadan onaylanan kanunun “Avrupa normları” veya “Çağdaş bir Azınlık politikası” adı altında Azınlığa sunulmak istenmesi sadece ve sadece bir oyundan ibarettir.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı hiçbir zaman kendisine tanınmış olan uluslararası ve ikili anlaşmalardan doğan haklarından vazgeçmeyecektir. Kanunlar çerçevesinde haklarını aramayı sürdürecek ve Azınlıkla ilgili bir düzenleme yapılacaksa mutlaka Azınlık kurum ve kuruluşları ile bir diyalog çerçevesi içinde yürütülmesini istemektedir.

 

BATI TRAKYA İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz