Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.T.A.Y.T.D KADINLAR KOLU BÜYÜK DOĞANCA KÖYÜNDE KADINLARI BİLGİLENDİRDİ

B.T.A.Y.T.D KADINLAR KOLU BÜYÜK DOĞANCA KÖYÜNDE KADINLARI BİLGİLENDİRDİ

25
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu üyeleri “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” projesi kapsamında Büyük Doğanca köyünü ziyaret etti. Bu ziyarete katılan Kadın Doğum Uzmanı Selma Giroğlu ve Psikolog Nurdan Ahmet bayanları bilgilendirdi.

Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa, Büyük Doğanca köyüne yaptıkları bu ilk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kadınlar Kolunun faaliyetleri hakkında bayanları bilgilendirdi.

Sırasıyla söz alan Kadın Doğum Uzmanı Selma Giroğlu, meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri, korunma yöntemleri hakkında yaptığı sunumunda “kendi kendinizi ve geçmişinizi iyi tanıyın” diyerek kişilerin kendi öz gözlemlerinde daha dikkatli olmalarını ve genetik kalıtım durumlarını kontrol etmelerini vurguladı. Ayrıca bayanlar tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Psikolog Nurdan Ahmet “Çocuk yetiştirmede anne baba tutumları” konulu konuşmasında anne babaların, çocuklarına karşı tutum ve davranış modellerinin onların kişilik oluşumunu nasıl ve ne yönde etkilediğini anlatarak, annelere tavsiyelerde bulundu ve gelen soruları da cevapladı.

Konuşmaların gerçekleştiği sırada, etkinliğe katılan çocuklarla da atölye çalışmaları yapıldı. BTAYTD Kadınlar Kolu yönetimindeki öğretmenler Nuran Mustafa, Kevser Padalı Memet ve Seher Memet çocuklarla oyunlar oynayarak yakından ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” sözünden yola çıkılarak tüm bayanlara kahve ve lokum ikram edilirken, çocuklara da kalem, balon ve saklambaç dergisi hediye ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz