Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTAYTD ÇALIKLI (VALANDOVA) FESTİVALİNE KATILDI

BTAYTD ÇALIKLI (VALANDOVA) FESTİVALİNE KATILDI

11
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Folklor Ekibi 3-6 Mayıs tarihleri arasında Çalıklı (Valandova) da gerçekleşen Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı. Dernek tarafından yapılan açıklamada şu şekildedir:

“Bu yıl 22. düzenlenen Çalıklı Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne B.T.A.Y.T.D. Folklor Ekibi ve Eğitmeni Erkan Demiroğulları ile birlikte B.T.A.Y.T.D. Asbaşkanı Özlem Niyazioğlu, dernek Genel Sekreteri Tülay Külçioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Adalı Osman da katıldılar.

B.T.A.Y.T.D. folklor ekibi ve dernek üyelerinden oluşan 31 kişilik kafile 4 Mayıs 2013 Cumartesi  sabah erken saatlerde Gümülcine’den hareket ederek yerel saat ile 12:00 de festivalin düzenlendiği Çalıklı köyüne ulaştı. Saat 14: 00’da resmi açılışı gerçekleşen Festivale katılım yoğundu.

Hıdırellez Bahar Şenlikleri Derneği yönetim kurulu başkanı Şenol Tahir bu yıl 22. düzenlenen Festivalin uluslararası bir etkinliğe dönüşmesinden mutluluk duyduklsrını belirtirken festivalin UNESCO somut olmayan kultürel miras listesine girmeye aday olduğu müjdesini de verdi ve “İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu listede yer alcağız” dedi.

Makedonya (FYROM) Devlet Bakanı Nadi Nezir, TİKA‘nın  Üsküp Kordinatörü  Mahmut Çevik , T.C. Üsküp Büyükelçisi Sayın Gürol Sökmensüer de festivale katıldı ve T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın iyi dileklerini belirttiği mesajını iletti. Törene Ukrayna’ nın Üsküp Büyükelçisi, MATÜSİTEB Başkanı ,Çalıklı Valandova Belediye Başkanı ve çok sayıda davetlinin yanısıra Tüm Balkan ülkelerinde yaşayan azınlıklardan oluşan birçok folklor ekibi yöresel halk oyunlarıyla festivale katılım gösterdiler. Türkiye, Kırım-Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Kosova, Sancak-Sırbistan, Bosna, Yunanistan Batı Trakya’dan gelen ekipler yöresel kıyafet ve danslarıyla festivale renk kattılar.

Folklor’ un yanı sıra güreş müsabakaları ve hıdırellez sergisiyle devam eden etkinlikte aynı günün akşamı Ustrumca’ya geçildi. Şehir meydanında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının ses ve saz sanatçıları konserinin devamında halk oyunları ekipleri bu kez de Ustumca şehir meydanında birbirinden güzel oyunlarını sergileyerek  yöre halkı tarafından beğeni topladı.

Ertesi gün 5 Mayıs Pazar günü de halk oyunları ekiplerinin  geçit töreninden sonra tekrar sahne alan ekibimiz saat 15: 30’da yetkililer ve davetlilerle vedalaşarak bölgeden ayrıldı.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz